19 липня в Шацьку: день народження в працівниці районної газети Ліани Мисюрини

19 Липня 2019, 09:30
Щирі вітання іменинниці! 2039
Щирі вітання іменинниці!

Цитата дня: «Не треба Україні інших ворогів, коли самі українці українцям ворогами, що себе взаємно ненавидять і навіть не стидаються вже тої ненависти…» – Митрополит Андрей Шептицький.

Цей день в історії:

1650 — османський посол Осман-ага в Чигирині уклав військовий союз з Богданом Хмельницьким.

1822 — французький вчений Жозеф Ньєпс  зробив першу у світі фотографію.

1980 — у Москві відкрились XXII Олімпійські ігри, які бойкотували багато держав світу через вторгнення Радянського Союзу до Афганістану.

Народилися: 1971 — Віталій Кличко, український боксер і політик.

Іменинники: Анатолій, Онисим, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Гліб,  Інокентій, Лук’ян,  Юліанія (Юліанія, Юлія, Уляна).

19 липня чудову життєву дату – 45-річчя – відзначає Мисюрина Ліана Іванівна, відповідальний секретар районної газети «Шацький край». Район.Шацьк щиро вітає іменинницю і зичить здоров'я, щастя, сімейного благополуччя, достатку, нехай кожен прийдешній день радує приємними подіями і маленькими перемогами та здійснюється все задумане!

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

На ICTV показали, як жителька Шацька випікає унікальні світязькі пончики

Без світязьких пончиків – відпочинок на Шацьких озерах вже ніхто не уявляє. Пані Галина із Шацька ділиться секретами унікальних світязьких пампухів, які жінка випікає півжиття. Інгредієнти – натуральні. За дві години випікає майже 70 великих та запашних смаколиків, аромат заповнює усю вулицю. Випічку жінка везе до Світязя – і тут їх дуже швидко розкуповують туристи...

Погода 19 липня

Перша половина дня у Шацьку буде ясною, а після обіду з'являться хмари. Без опадів. Температура +18...+24.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мученика Єрмія. З давніх часів дійшла традиція на Єрмія варити варення з чорної смородини. Також у цей день вшановується пам'ять преподобної Мокрини (Мокриди). У народі говорили, що осінь по Мокриді потрібно дивитись, якщо 19 липня дощ, то і осінь буде дощовою: "Мокрида мокра - і осінь мокра".

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024