Чотири сільради цього року бажають приєднатися до Шацької ОТГ

18 Липня 2019, 10:45
3442

Шацький район 16 липня відвідали з робочим візитом Анатолій Пархом'юк, директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, та Оксана Урбан, радниця з децентралізаціі Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Основною метою поїздки стало вивчення позиції сільських рад району щодо готовності працювати в напрямку приєднання до Шацької ОТГ. Також фахівці надавали консультаційну допомогу в оформленні документів відповідно законодавства, – повідомляє шацька районна рада у Facebook.

Гості спільно з Сергієм Карпуком, головою Шацької районної ради, відвідали Піщанську, Ростанську та Пулемецьку сільські ради. Саме жителі цих сільських рад виявили бажання цьогоріч приєднатися до Шацької об’єднаної територіальної громади. Органи місцевого самоврядування Піщі та Ростані уже розпочали процес доєднання, прийнято рішення, готують відповідну документацію. Інша ситуація в Пулемецькій сільській раді, де буде винесено на розгляд депутатів затвердження порядку громадського обговорення, там цей процес лише стартує.

Нагадаємо, що алгоритм добровільного приєднання до утвореної громади передбачає громадське обговорення, де жителі мають можливість висловити свою думку за чи проти приєднання. 

Цьогоріч приєднатися до Шацької ОТГ бажає і Грабівська сільська рада. Однак, її доля залежить від рішення Світязької чи Пульмівської сільських рад, адже необхідні спільні територіальні межі з утвореною громадою. В серпні цього року на розгляд депутатів Світязької сільської ради буде винесено питання щодо порядку громадського обговорення. Позиція Пульмівської сільської ради наразі залишається невизначеною.

Ініціювати добровільне приєднання до утвореної громади може сільський голова або не менш як третина депутатів. Також такі повноваження мають члени громади або органи самоорганізації населення.



Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024