Комунальна аптека, квартира та безкоштовний інсулін: сесія Шацької ОТГ у депутатських запитах

13 Липня 2019, 14:30
3241

Рекордно коротка за часом за останні місяці (та навіть роки) сесія Шацької ОТГ відбулася 9 липня під головуванням виконуючої обов’язки голови, секретаря Людмили Цевух.

Варто відзначити й те, що на сесію завітав і поважний гість з Києва: заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко. Окрім нього, участь у рботі сесії взяв і голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Читайте також: Міністр екології та природних ресурсів України – почесний громадянин Шацька

Традиційно сесія розпочалася із озвучення депутатських запитівта запитань.  Людмила Єрофєєва повторно запитала, чи будуть виділятися кошти на придбання інсуліну та засобів трьом інсулінозалежним дітям громади. У відповідь Людмила Цевух повідомила, що це питання уже обговорили з медиками, котрі повідомили, що заклад має кошти безкоштовне забезпечення цих дітей препаратом.

Друге питання – чи є можливість надати жительці Шацька Наталії Бучак, кора сама виховує трьох дітей та опинилась у скрутному становищі, квартиру, яка тепер звільнилася та є службовим житлом. На це Людмила Цевух повідомила, що відповідним рішенням  треба перепрофілювати службову квартиру у інший статус та зробити ремонт, а шачанку поставили на квартирний облік.

Віра Ковальчук вкотре зачепила питання комунальної аптеки. Але його, як виявилося, не так легко вирішити, як те описує депутатка. Так, за словами Сергія Боярчука, юрисконсульта селищної ради, потрібне приміщення, ліцензія, сертифікованого спеціаліста та декілька мільйонів для закупівлі медпрепаратів. Виходом може бути звернення до райради та інших сільських рад взяти дольову участь у її створенні.

Сергій Карпук зауважив, що депутати районної ради не підтримують створення комунальної аптеки, бо, як показує практика інших районів, вона буде неконкурентноспроможною на ринку: наразі мета аптек – надання послуг на конкурентноспроможних засадах, відповідно антимонопольний комітет не дозволить відпускати ліки за заниженими цінами або на якихось пільгових умовах. Тобто аптеки мають працювати у рівних умовах. Та якщо селищна рада вирішить продовжити цю роботу – района рада може посприяти з приміщенням.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром