Шацькі поліцейські та рятувальники патрулюють прибережнгі зони, аби запобігти трагедіям на воді

11 Липня 2019, 15:30
4949

Шацькі правоохоронці та рятувальники провели профілактичні бесіди з дітьми щодо безпеки поводження на воді та в прибережній зоні Світязя. Окрім того, поліцейські тепер систематично патрулюють відпочинкову територію в Шацькому районі.

У період з 1 червня по 7 липня цьогоріч на території Шацького району зафіксовано три надзвичайні події із загибеллю дітей: 2 нещасні випадки на водоймах, під час яких потонуло троє малолітніх осіб та  ДТП, під час якої загинув один неповнолітній та двоє дітей отримали тілесні ушкодження, – повідомляє Інна Остапович у Facebook.

Причинами загибелі дітей є відсутність належного нагляду та контролю з боку батьків (основна причина), інших дорослих осіб, стан алкогольного сп’яніння учасників подій, недотримання заходів особистої безпечної поведінки на воді, неприведення пляжних зон у відповідність до встановлених норм, необлаштування їх необхідною кількістю рятувальних станцій, постів, медичних пунктів, їх погане матеріально-технічне забезпечення, недостатня кількість професійного персоналу, недотримання правил дорожнього руху.

У зв’язку із цим дільничними офіцерами поліції, працівниками секторів реагування патрульної поліції Шацького відділення поліції, працівниками інших територіальних відділів поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області в кількості 14 осіб  систематично патрулюються прибережні зони, місця масового скупчення людей на території обслуговування.

Під час патрулювання поліцейські виявляють дітей на водоймах без нагляду дорослих осіб, забезпечують повернення їх законним представникам, проводять з батьками профілактичну роботу, наголошують на забороні купання у невстановлених місцях.

З метою дотримання безпеки дітей, запобігання надзвичайним подіям за їх участі додатково 7 липня в селі Світязь на території дитячого табору «Супутник» працівники Шацького відділення поліції спільно із працівниками аварійно-рятувального відділення спеціального призначення смт Шацьк провели превентивну бесіду з дітьми щодо безпечного літнього відпочинку.

Службовці надали дітям практичні роз’яснення із безпечної поведінки на водоймах, розповіли про тактику дій в надзвичайних ситуаціях та попередили про можливі ризики та небезпеку.

2



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024