«Буду використовувати всі свої можливості для залучення інвестицій в округ», - Богдан Сінчук

10 Липня 2019, 15:06
Богдан Сінчук 1248
Богдан Сінчук

У рамках передвиборчої кампанії кандидат у народні депутати від мажоритарного округу №21 Богдан Сінчук відвідав майже усі села Шацького, Старовижівського та Ратнівського районів.

Політик розповів, що пропри те, що йому відомі більшість місцевих проблем, адже сам народився та виріс на Ратнівщині, виборці дедалі частіше нарікають на нецільове використання бюджетних коштів, земельні оборудки та відсутність умов для ведення господарської діяльності.

«Я знаю проблеми місцевого населення, більшість з яких – хронічні. Це і відсутність доріг, низький рівень зарплатні та безробіття, закриття ФАПів і т.д. Я однозначно візьмусь за ці питання, але здебільшого вони потребують вирішення на центральному, загальнодержавному рівні. Район не є багатим, бо тут немає великої кількості виробництв, тож більшість громад виживає за рахунок сплати ПДФО а люди, через відсутність роботи, їдуть на заробітки або намагаються заробити на прожиття вирощуванням городини», - переконаний Богдан Сінчук.

Таким чином, громади не мають достатнього бюджету, аби будувати дороги, ремонтувати садочки чи школи, встановлювати ліхтарі чи зупинки. Тож за словами Богдана Сінчука, хоч усі і звикли чекати на те, коли з Києва чи області прийде якась субвенція, та більшість вже розуміють, що потрібно самим братись за розвиток свого краю.

«Для наших, далеко небагатих громад є два варіанти утримання і можливого розвитку: достатній бюджет з надходженнями та інвестиції. З огляду на те, як йде наповнення місцевих бюджетів, то надія може бути лише одна: залучення інвестицій та гранти. Є приклади того, як у віддалених небагатих районах з нуля створювали і розвивали нові виробництва. Всі розуміють що це – і податки, і робочі місця, і посилення економіки загалом. Та для цього потрібно створити належні умови, аби інвестор захотів прийти сюди і розпочати тут роботу», - розповідає Богдан Сінчук.

За його словами, з огляду на те, що на Поліссі добре росте картопля, морква, буряк, малина і лохина, було б доречно, аби на території Стровижівського-Ковельського, Шацького та Ратнівського району працювало підприємство з заготівлі та переробки цієї с/г продукції.

«У нас селяни активно займаються вирощуванням городини та садівництвом. Однак, як і молоко – змушені здавати закупівельникам практично за копійки. Свого часу у Ковелі був завод з виробництва крохмалю, та він вже давно не працює. Думаю доречно було б, якби на території нашого округу працював хоча б один подібний завод. Чому нам на місці не переробляти власну продукцію?» - каже кандидат у депутати Верховної Ради.

На переконання Богдана Сінчука, це значно пожвавило б економіку округу, адже з’являться нові робочі місця, та й люди були б більше зацікавленні у створенні садових кооперативів та господарств. Однак, для цього потрібен інвестор, який буде готовий вкласти кошти у відкриття такого переробного підприємства.

«Я розумію важливість створення умов для того, аби до нас в села, в райони зайшов інвестор. Це і прозора система оподаткування, дозвільна процедура, достатня інфраструктура. Тому, як депутат Верховної Ради я буду використовувати всі свої можливості для залучення інвестицій в округ. Потрібно провести повну інвентаризацію сільськогосподарських земель та прийняти стратегію їх ефективного використання. Також потрібно розробити цілий пакет законів для стимулювання розвитку сільськогосподарської кооперації, плодоовочевого виробництва та переробки аграрної сировини. Але це можливо лише в тому випадку, коли ті, хто сидять у Верховній Раді і Кабміні матимуть уявлення про те, як живе та виживає село», - резюмує Богдан Сінчук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39