10 липня в Шацьку: якщо в цей день дощ, то буде йти до Бабиного літа

10 Липня 2019, 09:35
2545 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Ніколи не розказуйте іншим надто багато про себе. Пам'ятайте, що в моменти заздрості сліпий починає бачити, німий – говорити, а глухий – чути»

Цей день в історії: 

1609 - Німецькі католицькі князі створили Католицьку лігу для боротьби з Реформацією.

1847 - У США прибули 35 перших китайських емігрантів.

1878 - В Англії вперше футбольний арбітр використав свисток (до цього судді кричали)

1941 - Масове вбивство поляками євреїв у селі Єдвабне у Польщі.

1956 - Палата лордів британського парламенту наклала вето на закон про скасування смертної кари в Англії.

1965 - Перше місце в хіт-параді журналу «Billboard» зайняла пісня «The Rolling Stones» «(I Can-t Get No) Satisfaction» і утримувала його чотири тижні. У 1999 році в опитуванні, проведеному телеканалом VH1, ця пісня була названа самим популярним рок-твором XX століття.

1995 - Папа римський Іван Павло II в спеціальному посланні жінкам визнав, що католицька церква протягом багатьох років дискримінувала їх.

2002 - Ватикан виступив із заявою, що сім жінок священиків, зведених у сан в Австрії місяць тому, повинні визнати всю безглуздість цієї церемонії. Церемонію проводив не визнаний папським престолом аргентинський єпископ Ромул Брашов.

Іменинники: Амвросій, Георгій (Юрій), Іванна, Мартин, Самсон 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як відома шацька пончистка вчила волинських журналістів пончики ліпити

Погода 

Хмарна погода буде триматися у Шацьку до самого вечора. Вранці розпочався дощ, який після обіду зміниться на дощ із грозою, а ввечері очікується дощ.

Народний прогноз погоди

10 липня відзначається день пам'яті преподобного Самсона Странноприімця. У народі відома така назва цього дня - Самсон Сіногній, тому що часто 10 липня бувають дощі, що, в свою чергу, псує заготівлю сіна. Якщо дощ у цей день все таки є, то буде він йти до Бабиного літа. А якщо погода хороша, сонячна, то протримається вона ще сім неділь.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024