Печатку князя не передавали Любомльському краєзнавчому музею

12 Листопада 2016, 21:00
1848

У волинській пресі пройшло повідомлення, що знайдену в селі Пульмо печатку князя Рюрика Ростиславича передали в експозицію Любомльського краєзнавчого музею (бо Шацьк  свого музею не має). Однак його директор Олександр Остапюк повідомив, що наразі такого подарунка музей не отримував.

На березі волинського озера знайшли печатку князя Рюрика. Таку знахідку подарувало озеро Пулемецьке поблизу села Пульмо, що у Шацькому районі на Волині,- пише Наталія Малімон на сайті газети "День"

Це так звана булла, свинцева князівська печатка, і фахівці визначають, що її власником був князь Рюрик Ростиславович. На пластині зображені святі Михайло та Василь, написи виконані кирилицею. Знахідка відноситься до 13 століття, а князь Рюрик Ростиславович є сином Ростислава Мстиславовича, онуком Мстислава Великого і правнуком Володимира Мономаха. Як великий  князь київський,  володів і волинськими землями, втратив їх і вони стали частиною Галицько-Волинського князівства.

У волинській пресі пройшло повідомлення, що печатку передали в експозицію Любомльського краєзнавчого музею (бо Шацьк  свого музею не має), але його директор Олександр Остапюк повідомив, що наразі такого подарунка музей не отримував. А придбати, якби продавали,  печатку музей не в змозі: нема коштів. Останній раз, каже він, музей у Любомлі купував раритетні речі  вже 7 років тому. Знає, що і зараз  у районі  є так звані «чорні» археологи, які знаходять справжні цікавинки, але до музею їх і не несуть, а пропонують приватним колекціонерам.

Державі ж поповнення музейних експозицій не цікаве. Тому Остапюк вважає позитивним моментом те, що чоловік, який знайшов печатку Рюрика,  принаймні виклав її фотознімок в інтернет, таким чином річ  пішла в науковий обіг. А  згодом, можливо, і стане печатка музейним експонатом.

Читайте також: В селі Пульмо знайшли печатку князя Рюрика Ростиславича


 

Коментарі
13 Листопада 2016, 16:49
Акт прийому №74 від 13.11.2016р - це печатка. №54 від 12.09.2008р., також №7, від 22ю01ю2009р. - тут інші речі по Пульмо. Передані В МУЗЕЙ
13 Листопада 2016, 21:52
Дякую Чак за підтримку, приємно читати.
13 Листопада 2016, 22:29
Пане Чак, а Ви спочатку щось напишіть, проведіть журналістське розслідування і побачите, чи так само легко і просто стати журналістом, як повією, як Ви висловлюєтеся. Покажіть власний приклад, свої вчинки, а тоді інших обзивайте. Самі обрали таку владу, то виходить, що Ви теж нікчема... Думайте, що пишете!
14 Листопада 2016, 00:07
Акт від 13.11.2016. Все ж таки журналісти зробили свою роботу. Демедюк почитав статті й сьогодні в неділлю здав знахідку, а скільки ще не здав...
14 Листопада 2016, 01:11
За таких як ви дійсно в неділю прийшлось летіти до другого такого як ви &quot;клоуна&quot;- директора музею, щоб підтвердити свою порядність. Хоча для &quot;Заказних повій&quot; це слово зовсім не знайоме. Ще раз наголошую зі слів Віти Шепелі знаю, що зарплата &quot;Шацьких газетярів&quot; більше 4000 гривень. За такі гроші вони готові &quot;обкакати&quot; або &quot;відбілити&quot; будь-кого. Акт печатки дійсно від сьогодні, але вказано ще 2 акти від інших років але і тут ви &quot;СЛІПЦІ&quot;. Вам карпучок випише за цей місяць премію - ото лизнули йому - самим за себе не гидко ? <br/>А ті речі, що не здані тримаються для Шацького музею, може хоч ваші діти зможуть побачити щось цікаве та прослухати якусь захопливу історичну інформацію. Створіть такий заклад з людиною якій можна вірити і в той самий день всі речі будуть подаровані. Для вас &quot;заблукавших овечок&quot; це особисто здобув і бережу!!!! Вам наплювати на своє майбутнє і минуле, хто хоч щось старається зробити завжди ворог, а ви &quot;слуги&quot; завжди займаєте лише провладну позицію. Так і дожилися до того, що маємо на сьогодні.
14 Листопада 2016, 10:40
Та не було в неділю 13 листопада ніякого передавання печатки. Хай Остап юку і 70 (але він не при маразмі, як би ви йогоне ображали),але інші працівники музею - молоді, і ніякої печатки не бачили. Принаймні на обід 13 листопада))) Може пан пошукач примчав у Любомль пообіді, то інша справа) І не треба ображати журналістів, себе судіть.
14 Листопада 2016, 10:51
І чого такий кіпіж раптом? При чому журналісти тут? Чоловік-пошуковець)))) написав статтю для газети, вказавши, що ПЕРЕДАНО печатку у Любомль. А насправді було не передано) Про що також написали. Хто тут &quot;повія&quot; і брехун?
14 Листопада 2016, 11:40
Дуже важко щось доказати Демедюку, ще важче йому самому визнати, що він брехун. Він за все своє життя палець об палець не вдарив, щоб зробити щось корисне для громади. Зате як любить всіх повчати!
14 Листопада 2016, 11:43
Брехун-брехун! Журналісти &quot;Шацького краю&quot; навіть 2,5 тисячі не отримують. Прийди якось, Сергію, покажемо зарплатні відомості.
14 Листопада 2016, 11:54
Ого, вперше чую, щоб голова райради Карпук нам щоразу премію виписував! Якщо люди кажуть правду, то де ж наші премії? А можливо, ми й не 4 тисячі отримуємо, а всі 8?
14 Листопада 2016, 17:51
А не треба прикривати свої гріхи Карпуком і переключатися на іншу тему. Тема статті - брехня про печатку.
15 Листопада 2016, 13:20
Шановний авторе статті &quot; В селі Пульмо знайдено печатку князя&quot;! Незрозумілим лишається факт, чому Ви так всіх зневажаєте! Якщо Ви так гарно вмієте охарактеризувати всіх і кожного через мережу Інтернет, скажіть цим людям це у віччі! Як кажуть папір все витримає, так і зараз - монітор все витримає. Якщо Ви невдоволенні своїм життям -- зверніться до психіатра, або психолога. А можливо Ви заздрите працівникам ЗМІ, що так акцентуєте на них увагу. Якби там працювали не жінки, а чоловіки журналістами, цікаво, ким вони були б? Геями!!!! Ваша агресивна поведінка налаштовує людей проти Вас. Тому, що правда має бути правдою! Якщо я зараз напишу, що Ви теж, можливо є чиясь підстилка, і чимало людей у це повірять. Перш ніж писати про когось, обсадіть свої емоції. Вони Вам тільки нашкодять.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024