На сесії Шацької ОТГ затвердили ставки податків та туристичного збору

09 Липня 2019, 15:55
2645 Джерело: фото ілюстративне

Депутати Шацької ОТГ на сесії розгянули питання, від якого залежить фінансове благополуччя громади, - затвердження ставок податків: єдиного податку, туристичного збору, земельного податку, податку на нерухоме майно.

За словами виконуючої оюов'язки голови ОТГ Людмили Цевух, майже усі ставки податків залишили на рівні минулого року, окрім підприємців другої групи оподаткування(пропозиція – збільшити ставку податку з 15 до 20%).

Ставки туристичного збору затвердили на рівні 0,1% та 0,25% для фізичних та юридичних осіб відповідно.

Три організації – санаторій «Лісова пісня», ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацький нацпарк просили пільги для сплати земельного податку, адже такі суми, як кажуть, є непідйомними для них, бо є мають у своєму підпорядкуванні чималі лісові площі. Вислухавши представників, домовились і за ставки, відповідно до яких санаторій сплачуватиме земельного податку в сумі 30 тис.грн., ДП «Шацьке УДЛГ» -106 тис.грн., Шацькому нацпарку як неприбутковій організації встановили стовідсоткову пільгу (натомість нацпарківці обіцяли встановити на території громади новий рекреаційний пункт).

Коментарі
09 Липня 2019, 23:01
Парк неприбуткова організація ? Це щось нове, Пляж весь в оренді , озера всі в штатних працівниках, які звуться рибалки, наметові містечка платні, дрова і ліс за гроші. Пора парку займатися своїми безпосередніми обовязками, а то скоро озера не стане і нікому не буде цікаво на Світязь їхати.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024