На Волині 328 боржникам аліментів призначили громадські роботи

09 Липня 2019, 14:15
1693 Джерело: фото ілюстративне

 

Суспільно корисні роботи є одним із видів покарання для неплатників аліментів.

Зазначимо, що цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів «Чужих дітей не буває», що набули чинності у минулому році, – повідомляє прес-служба юстиції Волині.

Варто знати, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за три місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Проте не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаними інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років.

Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день. Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу.

Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці. У цьому році за ініціативи державних виконавців винесено 328 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. З 1 січня 2019 року, завдяки застосуванню нових обмежень, державними виконавцями юстиції Волині стягнуто 220 729 тис грн., які спрямовані на виплату аліментів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024