9 липня в Шацьку: 60-річчя відзначає лікар Володимир Дубанич

09 Липня 2019, 09:35
Щирі вітання з ювілеєм! 3564
Щирі вітання з ювілеєм!

Цитата дня: «Свобода нічого не варта, якщо вона не включає в себе свободу помилятися», – Махатма Ганді.

Цей день в історії:

1811 — велика пожежа на Подолі у Києві. Вогонь знищив більшість з 2068 подільських будинків.

1961 — у Вінніпегу (Канада) відкрито пам'ятник Т. Г. Шевченку.

1972 — в околицях села Хрестище (Харківська область) провели перший в Україні ядерний вибух (підземний).

2018 — саміт Україна-ЄС, між Україною та ЄІБ підписано угоду про виділення позики на EUR75 млн для реалізації проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг у містах України».

Народилися:

1931 — Ігор Калинець, поет і прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв'язень.

1987 — Володимир Парасюк, сотник Майдану, віськовий, громадський діяч, командир роти добровольчого батальйону, відомий своїми скандальними вихватками.

Іменинники: Давид, Денис, Іван, Павло, Петро, Тихон.

9 липня 60-річний ювілей відзначає Дубанич Володимир Миколайович, завідувач Пульмівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Колектив КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради» щиро вітає колегу з гарною подією в житті і зичить здоров'я, щедрого довголіття, перемог на професійній ниві і сімейного благополуччя!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шачани в Польщі вшанували пам'ять вбитих українців і потиснули руку Президенту України

Делегація з Шацького району взяла участь у вшануванні пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової в польському селі Сагринь у 1944 році.

Погода 9 липня

Протягом усього дня погода у Шацьку буде похмурою. Ввечері очікується дощ із грозою. Температура +14...+19.

Народний прогноз погоди: 9 липня відзначається день ікони Тихвинської Божої Матері. Також у цей день вшановується пам'ять преподобного Давида Солунського. У народі святого називають Суничником, оскільки до цього часу поспіває суниця. У наших пращурів існувало повір'я: хто хоче позичити грошей, той повинен покласти трави суниці у кишеню і сміло йти - відмови не буде. Щоб дізнатись погоду, у минулі часи слідкували за травою: якщо вранці вона суха, на ніч слід чекати дощу.

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром