Як у Шацькій ОТГ реалізовують медичну реформу

08 Липня 2019, 14:25
2731

Про те, як у Шацькому районі впроваджується медична реформа та діє програма «Доступні ліки», звітувала перед депутатами на сесії Шацької ОТГ директорка філії «Центр ПМСД» Катерина Кузько-Жданова.

Так, у процесі реформування в Шацьку утворилась КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», засновником якої є районна рада. У склад підприємства входить первинна і вторинна ланка надання медичної допомоги .

На території району передбачено функціонування лікарні, трьох амбулаторій ЗПСМ (Піща, Пульмо та Шацьк) та двох пунктів здоров’я (Мельники та Світязь). Поки що за кошти громади та районного бюджету вдається утримувати працівників ФАПів по решті селах. Як буде далі – невідомо.

З Національною службою здоров’я укладено договір на суму понад 6,2 млн.грн., тобто на кожного жителя, який уклав декларацію, передбачено в середньому 370 грн. на рік. На сьогодні лікарями району укладено 12 986 декларацій (78%).

Стосовно дії програми «Доступні ліки», то шацькі медики виписують електронні рецепти, але проблема в тому, що їх не відпускають в аптеках (стоять у черзі на забезпечення ліками).

Депутатка Віра Ковальчук поцікавилась, чи будуть безкоштовно видавати засоби для аналізів для тих, хто вже уклав декларації з лікарем, як це прописано у законодавтсві. На це Катерина Анатоліївна відповіла: усі засоби для аналізів закуплені за кошти НСЗУ, зараз вони видаються безкоштовно тим, хто уклав угоду з лікарем. Інші хворі йдуть за «червоним» списком.

Коментарі
09 Липня 2019, 02:35
Можуть навіть за Вас здати аналізи, <br/>якщо Вам від цього буде легше.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024