7 липня в Шацьку: в ніч на Івана та й на Купала красна дівчина долю шукала

07 Липня 2019, 09:30
3151 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Серед народжених жонами не поставав пророк, більший від Івана Хрестителя» (Лк.7:28).

Цей день в історії: 

В Україні День працівника природно-заповідної справи.

1659 — об'єднане українсько-польсько-кримське військо на чолі з Іваном Виговським розбило московське військо під Конотопом.

1923 — у Празі відкрито Український педагогічний інститут імені Драгоманова.

1977 — США провели перше випробування «гуманної» зброї — нейтронної бомби, після вибуху якої гинуть лише живі істоти, а будівлі і техніка залишаються неушкодженими.

1987 — у Чорнобилі розпочався судовий процес над трьома керівниками Чорнобильської АЕС, котрих звинуватили у вибуху на станції за рік перед тим

1989 — в Сімферополі почала видаватися газета кримськотатарською мовою.

2009 — поховали короля поп-музики Майкла Джексона.

Іменинники: Антон, Іван, Микита, Яків.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Світязь: діти з Луганщини до води ще не дійшли, але вже в захваті від озерного краю

«Малярство у дружньому колі» – на пленер з такою назвою юних художників з Луганщини, які відпочивають на Світязі, запросив благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».

1

Погода  7 липня

До самого вечора у Шацьку буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Вранці – дощ. Вдень та ввечері – без опадів. Температура +18...+23.

Народний прогноз погоди: 7 липня відзначається Різдво славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Це одне з найулюбленіших серед людей свят. З 7 липня наші пращури починали косовицю, поки трава не засім'янилась. Наші пращури помітили, якщо на Івана сильна роса – на урожай огірків. В давнину говорили, якщо в цей день буде дощ, то через п'ять днів буде сонечко світить. Дощ на Івана Купала вважався благодатним.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024