6 липня в Шацьку: ювілей відзначає вчителька Шацької школи-гімназії Тетяна Семенюк

06 Липня 2019, 09:40
Тетяна Семенюк 4177
Тетяна Семенюк

Цитата дня: «Єдиним обмеженням для втілення наших прагнень у майбутньому будуть наші сьогоднішні сумніви. Давайте рухатись вперед із сильною та невсипущою вірою.» Франклін Рузвельд

Цей день в історії: 

У Шацьку 6 липня 2005 – Сорочук Олександр Вікторович призначений на посаду начальника Шацького РЕМ Любомльської філії ПАТ «Волиньобленерго».

1439 — на Флорентійському соборі Папа Римський Євгеній IV і візантійський імператор Іоанн VIII підписали Флорентійську унію, що заклала основи створення греко-католицької церкви.

1535 — за звинуваченням у державній зраді страчений англійський гуманіст, лорд-канцлер Томас Мор, пізніше зарахований до лику католицьких святих

1687 — Ісаак Ньютон опублікував у Лондоні знамениті «Philosofiae naturalis principia mathematika», в котрих були викладені відкриття автора в галузі прикладної математики, астрономії та фізики.

1785 — долар став національною валютою США.

1918 — у Москві почалося збройне повстання лівих есерів проти більшовиків.

1958 — Урочисто відкрито Національний експоцентр України («ВДНГ»).

1994 — на екрани США вийшов фільм «Форрест Гамп».

Іменинники: Агрипіна, Антон, Артем (Артемій), Герман, Йосип, Олександр, Олексій, Петро, Федір

Сьогодні життєвий ювілей відзначає вчителька Шацької школи-гімназії Семенюк Тетяна Петрівна. Випускники 1991 року щиро вітають ювілярку і зичать міцного здоров'я, натхнення, оптимізму та якнайбільше щасливих днів у житті!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Якими купальниками хизуються на Світязі чарівні відпочивальниці

Погода 

Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Шацьку буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура повітря +10 +22.

Народний прогноз погоди

6 липня відзначається день Володимирської ікони Божої Матері. Також у цей день вшановується пам'ять священномучениці Агрипини. У народі святу називали Аграфена Купальниця, тому що в цей день розпочинались купання. Мабуть, найголовнішою подією дня Аграфени Купальниці був збір трав, коріння для лікувальних і знахарських цілей. Щоб дізнатись погоду на щонайближче майбутнє, наші пращури в цей день слідкували за воронами: якщо вони під хмари летять - до негоди.

 

25/04/2024 Четвер
25.04.2024