5 липня в Шацьку: сподівались на дощ

05 Липня 2019, 09:25
2326

Цитата дня: «Не все те бруд, що чорне на землі, а те є бруд, що не видно взагалі...»

Цей день в історії:

1054 — в сузір'ї Тільця вибухнула зірка, створивши величезну супернову, видиму на Землі протягом 23 діб вдень і 633 діб вночі. Явище викликало величезну паніку в різних країнах.

1439 — на Флорентійському соборі митрополит Київський Ісидор разом з грецьким архієпископом Василієм Бессаріоном підписали церковну унію про об'єднання Православної та Католицької Церков під владою Римського Папи

1841 — Томас Кук відкрив перше у світі туристичне агентство.

1941 — у Кракові німецькою поліцією заарештований і депортований до Берліна провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера.

1946 — вперше показали людям купальник-бікіні.

1994 — 809 населених пунктів у семи областях України залишилися без електропостачання внаслідок урагану. Завдано значних збитків населеним пунктам і посівам.

2014 — українські війська звільнили місто Слов'янськ та місто Краматорськ від бойовиків «ДНР»

Іменинники: Василь, Геннадій, Євсевій, Юліанія (Юліана, Уляна, Юлія)

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як на Світязі вугрі продають

Погода

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Шацьку - похмурий. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний дощ. Температура +11 +22.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського. Наші пращури в цей день сподівались на дощ, оскільки він вказував на хороший урожай хлібів. Хороший урожай обіцяв і місяць, який грав вечором. А вранці спостерігали за туманом: якщо він стелиться по воді - буде хороша погода.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024