Шацьких медиків навчали, як надавати першу допомогу за європейськими стандартами

03 Липня 2019, 16:20
2084

На календарі – літо. І в Шацький район їдуть з усіх куточків області та інших областей України на відпочинок.

Разом із цим збільшується кількість нещасних випадків: утоплень, травм різних видів. Аби медики району були готові надавати першу медичну допомогу в таких випадках, на запрошення адміністрації КНП «Шацька районна лікарня» 26 червня працівники навчально-тренувального відділу Волинського центру екстреної медичної допомоги провели тренінг з надання невідкладної медичної допомоги.

Повчитися новим методам надання первинної медичної допомоги в обласних спеціалістів прибули не лише лікарі та медичні сестри районної установи, а й сільських амбулаторій – Пульмівської та Піщанської. Мета такого заходу - удосконалили навики надання невідкладної допомоги пацієнтам не тільки в медичній установі, а й за межами закладу. 

1

Обласні фахівці розповіли про те, як правильно відповідно до європейських стандартів проводити базові реанімаційні заходи, зупиняти масивні кровотечі, роз’яснили та на практиці показали тактику надання медичної допомоги при утопленні, укусах комах, теплових та сонячних ударах.

Як оцінити стан потерпілого при утопленні, як правильно покласти людину, що постарждала, та очистити дихальні шляхи, скільки часу та як правильно проводити реанімаційні заходи в таких випадках – нагадали шацьким медикам. Адже від того, наскільки швидко і правильно той, хто надає допомогу, зорієнтується у ситуації, залежить життя і здоров’я людини.

Показували спеціалісти з області й те, як надати допмогу людині при переломах та вивихах, венозних та артеріальних кровотечах не тільки спеціальними засобами, а й підручними матеріалами. Так, в допомозі стануть звичайні хустини та парео, ремні, палка чи кулькова ручка і навіть перстень. Шацькі медики також мали можливість на практиці повторити усі способи надання допомоги потерпілим, які перейняли від обласних колег.

За змістовний, високопрофесійний тренінг медики висловили щиру вдячність і сподівання на подальшу співпрацю, адже такі навчання сприятимуть підвищенню рівня надання екстреної медичної допомоги в Шацькому регіоні.



1


1















 

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024