День без поліетилену в Шацьку: учні шкільного лісництва записали відеозвернення до українців

03 Липня 2019, 15:00
Учні Шацького шкільного лісництва записали відеозвернення до українців 3631
Учні Шацького шкільного лісництва записали відеозвернення до українців

У державному підприємстві «Шацьке УДЛГ», сьогодні, 3 липня, долучились до Міжнародного флешмобу «День без поліетилену».

Приєднались до цієї акції вихованці Шацького шкільного лісництва, які таким чином хочуть привернути увагу населення до проблеми забруднення довкілля, зокрема надмірного використання одноразових пакетів.

«Маємо надію, що спільними зусиллями ми зможемо зменшити використання поліетиленових пакетів та залучити ще більше людей до екологічного способу життя», – наголосив Ярослав Кропивник, інженер з охорони і захисту лісу ДП «Шацьке УДЛГ».

Локацію для запису віозвернення діти обрали на рекреаційному пункті Шацького району «Дубовий гай» – саме тут відпочивальники найчастіше залишають після себе сміття.

«Ми закликаємо відмовитись від поліетилену хоча б на один день, а ще краще замінити звичні для нас торбинки на паперові пакети», – зазначили діти.

Довідково: щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше, ніж двісті років, а пластик – майже 450 років.

Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже в понад 40 країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави.

3

2

2

2

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024