«Ті, хто не платять, – халявщики» – Бондар про екологічний збір

03 Липня 2019, 11:31
3786

Кошти, зібрані з екологічного збору, спрямовуються на підтримання парку у належному стані.

Такий коментар написав у соціальній мережі Фейсбук заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

Поставало питання, чи потрібно сплачувати екологічний збір при в'їзді в Шацький національний парк. Дехто дотримується хибної думки, вважаючи, що сплачувати не варто. Натомість, як пояснює лісівник, збір коштів працівниками парку є цілком законний.

 «Звісно, збір законний. Передбачений Законом про природно-заповідний фонд України Ст. 47.  Кожна сплата фіксується, про що видається відповідний чек. Про всі кошти, які надійшли та видатки, здійснені за ці кошти, говорить інформація на стенді поруч з приміщенням, де проводиться збір коштів, а також на сайті парку. Усі кошти ідуть на підтримання парку у належному стані», - коментує Володимир Бондар.
«А всі , хто не платить цю мізерну суму, просто халявщиками і жлоби!».
Коментарі
03 Липня 2019, 17:01
зробіть все законно і платитимуть усі,а так ви шахраї
04 Липня 2019, 01:23
Ті жлоби і не платять, і свинячать біля себе. Засирають Шацьк і Світязь. Нема на них бацьки.
04 Липня 2019, 09:26
Можливо плата і законна, але....... Платити потрібно за щось. Люди везуть на відпочинок дууууууже багато грошей, які осідають в кишенях власників різних закладів харчування і дозвілля, власників будинків і баз відпочинку, на ринках і т.д. Тобто ми маємо шаленний оборот коштів з яких платяться мізерні податки. В тому числі національний парк також отримує кошти від осіб , які займаються торгівлею або сферою надання послуг на пляжах і не тільки, у вигляді орендної плати за землю. (суми там нормальні - неофіційно озвучувались суми за 3 місяці -в середньому за 1 га 40 тис грн ). А в реалії маємо більш менш нормальний пляж , з невеликою кількістю біотуалетів, без жодного крана з питною водою. Пляж до речі зроблений за власний кошт власниками різного роду "точок" розташованих на пляжі (спеціально проводився відбір інформації, дехто охоче розповідав , дехто неохоче). ПОЛУЧАЄТЬСЯ ЗА ВІДВІДУВАННЯ ВІХПОЧИНКОВОЇ ЗОНИ З "КОСМІЧНИМИ" ЦІНАМИ НА ВСЕ, ЩЕ І ПОТРІБНО ПЛАТИТ КОШТИ. Тоді чому ж при вїзді в міста Київ, Львів, Одесу і решту міст і сіл України не поставити такі ж самі пости і не брати кошти ?
04 Липня 2019, 21:12
Читаємо уважно ст. Конституції 13<br/>Про жлобство говорить та істота, яка сидить на відкатах з лісових господарств? Сміх та й годі!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024