У Шацькому нацпарку відзвітувалися, куди пішли кошти від екологічного збору

03 Липня 2019, 10:35
3699

З початком кожного відпочинкового сезону на Світязі з року в рік у соцмережах відпочивальники обурюються тим, що плата на екологічному посту є незаконною, та нарікають на те, що їм невідомо, куди використовує парк зібрані кошти. 

Тому про те, скільки з початку відпочинкового сезону зібрали екологічного збору та куди їх витратили, відзвітували у Шацькому нацпарку. 

Впродовж літнього відпочинкового періоду на території парку функціонують два екологічні пости: «Венське» та «Медик», на яких згідно зі ст. 47 Закону України «Про природно-заповідний фонд» встановлена плата за відвідування території парку. 

Така плата є дуже важливою, насамперед, для збереження необхідних санітарних норм та розвитку інфраструктури парку.

З 4 по 30 червня на екологічних постах зібрали 190 050 грн. З них сплатили 70 354 грн за встановлення та обслуговування біотуалетів та 67 225 грн за вивіз ТПВ. Варто зазначити, що вивіз сміття та обслуговування біотуалетів проводиться щоденно.

На сьогодні відповідь на запитання, куди витрачаються зібрані кошти, стала зримою для відвідувачів Шацького поозер'я: оновлений центральний пляж в с. Світязь, чиста територія, нові альтанки, новенькі душові кабіни і туалети під’єднані до каналізаційної системи (зокрема, в наметовому містечку «Незабудка»), оновлені екологічні стежки та рекреаційні пункти.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024