Робота пошти, ціни на ринку та земельні боржники: про що депутати Шацької ОТГ говорили на сесії

02 Липня 2019, 14:10
2704

Сесія Шацької селищної ради (ОТГ), яка відбулася 21 червня під головуванням виконуючої обов’язки голови громади, секретаря Людмили Цевух, вкотре виявилася насиченою депутатськими запитами, земельними питаннями та прийняттям рішень, необхідних для забезпечення виконання бюджету та фінансування закладів громади.

Спершу депутати озвучили свої запити та звернення.

Олександр Пиленко скерував свій запит до ТзОВ «Волинська ягідка», в якому просив дотримуватись режиму обробки хімікатами плантацій лохини (в нічний період).

Найстарша депутатка Віра Ковальчук нарікала про роботу поштового відділення в Шацьку, зокрема, на відсутність листонош, а відтак – відсутність доставки преси до жителів декількох вулиць. Вона також обурювалась ціновою політикою на ринку та поскаржилася на те, що, мовляв, продавці на ринку обважують людей літнього віку. Хоч імена та прізвища людей (кого обважили та хто) назвати не захотіла.

Три депутатські запити озвучив Богдан Тимошук: про вчасну заміну ламп вуличного освітлення по вулиці Лесі Українки та зміни графіка вивезення сміття з цієї ж вулиці та урочища Дуга в літній період (частіше, ніж раз на місяць), а також просив надати копії угод про оренду землі із найбільшими боржниками орендної плати за землю (Національним університетом харчових технологій, площа 2,5 га, за яку боргують 500 тис.грн., та Шацьким рибгоспом, площа 3 га) та які кроки Шацька ОТГ робить по стягненню боргів.

На перші два запити депутата відповідь дав його колега-депутат, начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль: про потребу заміни ламп він знає, але виконують ці роботи тоді, коли електрики дають їм у користування спеціальну драбину (комунгосп, на жаль, такої техніки не має). Стосовно зміни графіку вивезення сміття, то вони готові вивозити його від населення та баз відпочинку частіше, ніж у міжсезоння, варто людям лише зателефонувати у комунальне підприємство та повідомити про це. Також Іван Коваль просив би депутатів з подібними проблемами звертатися безпосередньо до нього по телефону чи в особистих зустрічах, адже ці питання можна вирішити і без озвучення їх на сесії, що забирає сесійний час.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром