2 липня в Шацьку: бджолиний день

02 Липня 2019, 09:30
1688 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Краще бути впевненим в хорошому результаті, ніж сподіватися на відмінний», – Воррен Баффетт.

Цей день в історії:

Міжнародний день спортивного журналіста.

День Військово-Морських Сил Збройних Сил України. 

День працівників морського та річкового флоту.

1954 — розпочала роботу Міжнародна організація телебачення (Євробачення).

1951 — газета «Правда» засудила вірш В. Сосюри «Любіть Україну».

1996 — у місті Дніпродзержинську (Кам'янське) міський трамвай через відмову гальм на великому спуску врізався у стіну будинку. Загинуло 34 людини, близько 100 отримали травми.

2011 — Володимир Кличко переміг Девіда Хея, внаслідок чого у братів опинилися всі престижні пояси за перемогу у суперважкій вазі.

Іменинники: Зосим, Іван, Іов, Марія, Паїсій, Роза, Тимофій.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Минув рік з дня смерті учасника АТО з с. Омеляне

Минув скорботний рік, відколи відійшов у вічність учасник АТО з села Омеляне Сергій Грибук. Нагадаємо, 2 липня 2017 року, в зоні бойових дій на Сході країни помер боєць з села Омеляне Сергій Грибук. Причиною смерті військового медики назвали серцеву недостатність.

Погода 2 липня

Ввечері у Шацьку на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Уночі розпочався дощ із грозою, але він припинився ще до ранку. До пізнього вечора опадів більше не очікується. Температура +20...+27.

Народний прогноз погоди: 2 липня відзначається день пам'яті мученика Зосими. У народі Зосима вважається заступником бджіл. З цього часу бджоли починають заносити мед, заливати соти. Оскільки день присвячений цим працелюбним комахам, то й погоду наші пращури визначали по їх поведінці. Так ось: коли бджоли швидко летять до своїх вуликів, то скоро буде дощ; стають злішими, частіше жалять – перед засухою; сидять на стінках вулика – до сильної спеки.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024