Для шачан, які їдуть за кордон, спростили процедуру збору документів

01 Липня 2019, 11:48
1762 Джерело: фото ілюстративне

У Центрі надання адміністративних послуг Шацької селищної ради почали видавати довідки, що підтверджують місце проживання громадян.

Як відомо, Шацький край – це українсько-польське прикордоння. До польського Хелма тут якихось 80 км. Місто старовинне і цікаве. За наявності закордонного біометричного паспорта гріх не поїхати. 

І тому не дивно, що місцеві жителі частенько подорожують до сусідньої держави. Мета буває різна – пізнавальна, відпочинок, оздоровлення та лікування, побачення з рідними та близькими, а також виправдані економічні причини – інформують у прес-службі Шацької селищної ради. 

Керуючись прагненням розвивати польсько-українські відносини, владою Польщі та України було ще у 2008-му році запроваджено взаємний спрощений перетин кордону та укладено угоду про правила малого прикордонного руху (MRG). Ці правила розповсюджуються лише на жителів сіл та міст 30-кілометрової прикордонної зони, які прожили на цій території щонайменше три роки (безперервно).

Дозвіл на перетин кордону у рамках MRG видає українцям польський консул у Львові та Луцьку. Для отримання такого дозволу потрібно подати в консульство заявку та інші документи, серед яких і довідка, що підтверджує місце проживання. Якщо раніше така довідка видавалась Управлінням у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України у Волинській області (м. Луцьк), то сьогодні для жителів Шацької громади вона видається у відділі «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Шацької селищної ради (ЦНАП), що знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. 1 Травня, 2А. 
Тож, перш ніж вирушати до дипломатичної установи іноземної держави з метою отримання дозволу на перетин кордону в межах місцевого прикордонного руху, завітайте у ЦНАП та отримайте довідку про місце проживання. Будьте уважні при оформленні документів. Не витрачайте даремно свій час та гроші! 
Щоб дізнатися більше, просто подзвоніть нам – 20073.

Ми з радістю допоможемо вам!!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром