Чому депутати Шацької ОТГ відмовили в землі контрактнику-учаснику АТО з Любомльщини

30 Червня 2019, 11:55
2852

На сесії Шацької ОТГ мама учасника АТО з Любомльщини просила депутатів пояснити, чому її сину відмовили у наданні земельної ділянки.

Оскільки після розгляду половини питань порядку денного сесії, яка відбулася 21 червня, депутати вирішили перенести земельні питання з поважних причин на понеділок, 24 червня, це викликало обурення жительки села Білин Любомльського району Ірини Устимук, 19-річному сину якої, учаснику АТО, контрактнику, шацькі депутати не погодили (забракло голосів для позитивного вирішення питання, оскільки чимало депутатів утрималися від голосування) виділення земельної ділянки для будівництва у селі Мельники.

Жінка каже, що жодного разу не зуміла потрапити на земельну комісію, де розглядали заяву, окрім того, на цю земельну ділянку ніхто не претендував. Тож від депутатів хотіла б почути вмотивовану причину відмови. 

На це від депутати Шацької ОТГ відповіли, що, мовляв, ще не усі місцеві учасники АТО забезпечені земельними ділянками, і як їм будуть депутати дивтитись в очі, коли надаватимуть землю іногороднім бійцям, натомість свої оббиватимуть пороги, намагаючись реалізувати своє право на землю. Адже в тому ж таки Шацьку протягом майже півтора року розгляд заяв місцевих учасників АТО переносять до затвердження генерального плану селища. Проте чи не на кожну сесію від бійців Шацька та району продовжують надходити заяви для будівництва. 

Тобто, як пояснили депутати, спочатку хочуть забезпечити землею місцевих учасників АТО/ООС, а вже потім надаватимуть землю іногороднім. Окрім того, через Держгеокадастр вже отримали землю для садівництва за межами населених пунктів (Пульмівська сільрада, Шацька ОТГ) більше 150 іногородніх учасників АТО.

За словами Ярослава Крата, голови громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», менша половина учасників АТО краю забезпечені земельними ділянками для будівництва. Але є й такі, котрі не використали жодного права на приватизацію землі жодного цільового призначення (будівництво, садівництво, сільськогосподарського призначення).

Коментарі
30 Червня 2019, 15:28
чому іногородні непросять землю десь в кропивниках а тільки поближче до озера в шацьку багато молодих сімей які ще нескористались своім правом
30 Червня 2019, 16:08
Всі хочуть відірвати хороший шмат землі у нас,невже в Любомлі не знайшлося місця під забудову!
30 Червня 2019, 16:18
В мене багатодітна сім'я по декларації повний нуль ні якої ділянка. Брат сестра і швагро учасникі ні якої ділянкі за то в наших депутатів начальників по 8 ділянок
30 Червня 2019, 16:45
То хлопці воювали за землю? Бо за ідею немає дурних. А "афганці"свого часу теж вимагали пільги?
30 Червня 2019, 18:12
згідний вперед в Припять за землею там точно виділять )))))))
27 Липня 2019, 02:43
Шановний авторе! Я не філолог, але хочу читати грамотний текст. Перевіряйте написане, дуже багато орфографічних помилок!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024