У Шацькому лісовому коледжі змагалися юні лісівники Волині

29 Червня 2019, 21:00
4627

На базі Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька відбувся обласний зліт учнівських лісництв Волині. Його провів Волинський обласний еколого-натуралістичний центр при підтримці Волинського ОУЛМГ.

– У роботі зльоту взяли участь 22 команди учнівських лісництв, – каже заступник директора Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Володимир Пшибельський. – Це майже сотня учасників, серед яких діти, їх керівники та лісівники-практики. Для них були організовані цікаві еколого-освітні заходи, зокрема, й захоплюючий пізнавальний екзаменаційний турнір з практичного лісівництва. Він вже традиційно проходив у формі змагання.

Під час урочистого відкриття зльоту юннатів та їх наставників привітали перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, начальник відділу лісового господарства ОУЛМГ, голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс, голова районної ради Сергій Карпук та директор Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька, заслужений працівник освіти України Ігор Жмурко.

2

Зліт юних лісівників Волині тривав два дні. У його програмі були виставка досягнень учнівських лісництв «Майбутнє лісу у наших руках», виступ агітбригади «Екоклас», презентація команд-учасниць та захист науково-дослідних робіт членами учнівських лісництв, тестування та моніторинг знань та умінь юннатів. Здобутки учнівських лісництв, виступи команд та знання кожного з юних лісівників оцінювало поважне журі на чолі із заслуженим працівником освіти України, директором ВОЕНЦ Валентиною Остапчук. В склад журі також ввійшли ректор академії рекреаційних технологій і права, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, професор кафедри здоров’я людини та фізичної реабілітації Андрій Сітовський, кандидат біологічних наук, доцент кафедри ботаніки, учасник загальноуніверситетської програми по вивченню природи Західного Полісся СНУ імені Лесі Українки Лариса Коцун, головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Анатолій Борсук, голова циклової комісії викладачів спеціальних дисциплін лісівничого профілю Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька Галина Захарчук.

2

Окрім фахових занять та перевірки знань, на юних лісоводів чекало знайомство з коледжем та спілкування з його викладачами, екскурсія до музею фауни і флори, відпочинок на Світязі, спілкування з ровесниками та обмін досвідом. Разом з дітьми приїхали їх керівники від освітніх закладів та державних лісопідприємств Волині. Для них програмою було також передбачено ряд методичних заходів. Зокрема, під час педагогічного форуму «Інформаційна платформа» вони зустрілися з керівництвом ВОЕНЦ, викладачами волинських вишів, обмінялися думками щодо активізації співпраці між освітянами та лісівниками, поділилися секретами своєї діяльності, обговорили проблемні питання, які виникали у ході роботи, отримали методичні рекомендації від фахівців юннатівської справи.

2

Переможцем (Гран-прі) обласного зльоту учнівських лісництв стала команда Городоцького шкільного лісництва (керівник Ніна Терещенко), саме ця команда виборола право представляти Волинь на осінньому Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв, що цьогоріч проходитиме 25-27 вересня у м. Чернігові. 

2

Також призові місця вибороли команди:

І місце:
- Нуйніське учнівське лісництво (керівники: Банзерук Оксана Юріївна, Шепшелей Людмила Володимирівна)
ІІ місце:
- Ратнівське учнівське лісництво (керівник Філіпчук Людмила Павлівна);
- Дубівське учнівське лісництво (керівник Безека Валантина Володимирівна);
- Троянівське учнівське лісництво (керівник Семенюк Лілія Василівна);
ІІІ місце:
- Боголюбське шкільне лісництво (керівник Суханова Віра Віталіївна); 
- Губинське шкільне лісництво (керівник Скакун Сергій Павлович);
- В’язівненське учнівське лісництво (керівник Петрик Наталія Іванівна);
- Шацьке шкільне лісництво (керівник Вільнер Ігор Володимирович).

2

1

1

1

1

2

1

1

1

1

2

1

1

2

1

1

2

1

2

1

2

1

2

1

Сергій ЦЮРИЦЬ

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024