ТОП фільмів для бізнес-початківців допоможуть розвинути власну справу

26 Червня 2019, 18:00
3020 Джерело: фото ілюстративне

Бізнес – це не просто виробництво і реалізація товарів і послуг. Швидше, це складна система, що складається з безлічі людей і процесів, взаємодія між якими впливає на кінцевий результат.

Бізнес-книги та фільми про підприємництво показують цю систему із зворотного боку і дарують натхнення для власне діяльності і досягнень.

ТОП-5 ФІЛЬМІВ, ОБОВ'ЯЗКОВИХ ДО ПЕРЕГЛЯДУ ПОЧАТКІВЦЯМ ТА ЧИННИМ БІЗНЕСМЕНАМ

Вовк з Уолл Стріт. Тандем геніального режисера Мартіна Скорсезе і не менш геніального актора ді Капріо, не може бути поганим за визначенням, а цю картину безсумнівно можна назвати шедевром бізнес-кінематографа. Фільм описує історію успішного біржового брокера, наполегливість і харизма якого швидко призводять до мільйонних прибутків і приголомшливий успіх. На жаль, швидко придбане багатство змушує героя марнувати життя, а нездатність зупинитися на досягнутому призводить до того, що діяльністю успішного бізнесмена починають цікавитися спецслужби. Уміння вести переговори, переконувати співрозмовників і не боятися ризику, одні з безлічі навичок, яким можна навчитися завдяки фільму.

Пірати Силіконової Долини. Сучасний бізнес неможливий без інтернету та комп'ютерних технологій, причому абсолютно не важливо, чим займається компанія - аграрним бізнесом або розробкою мобільних додатків. Однак, ще два десятки років тому все було зовсім не так, і комп'ютери зустрічалися далеко не в кожному будинку, поки світ не підкорили два легендарних генія - Білл Гейтс, який заснував Microsoft, і Стів Джобс, який створив Apple. Будучи першопрохідцями в сучасних технологіях, вони почали свою діяльність в підсобках, фантазуючи і намагаючись винайти щось особливе, і абсолютно не здогадувалися про те, що їх відкриття змінять світ. Фільм описує, як нереальні фантазії перетворилися в неймовірні досягнення і успішний бізнес, який зробив своїх засновників мільярдерами і прикладами для наслідування.

Засновник. Всесвітньо відома мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's є відмінним прикладом успішного бізнесу. Фільм описує історію його творця, Рея Крока, який, розмінявши п'ятий десяток, так і не знайшов свого покликання, але вже встиг перепробувати масу різних спеціальностей. Життя посереднього торговця міксерами повністю змінилася лише після зустрічі з братами Макдональд, які робили у нього замовлення на техніку. Ідея швидкого харчування так поглинула Крока, що він вирішив поширити ресторани братів по всій країні. Картина доводить, що успіху можна досягти незалежно від віку, якщо є пекуче бажання, що дає енергію на реалізацію задуманого.

Замерзла з Майямі. На жаль, бізнес вимагає жертв, і іноді настільки великих, що зважитися на них вкрай складно. Часто, то, що приносить успіх підприємству, шкодить його співробітникам або рядовим обивателям. Фільм розповідає історію дівчини, яка мріє побудувати успішну кар'єру і заради цього готова йти по чужих головах. Намагаючись вивести довірену їй фабрику з кризи, героїня повинна значно скоротити штат її співробітників, однак зробити це виявляється не так просто. Усвідомивши, що кожен робітник має власне життя, яку може повністю зруйнувати втрата роботи, дівчина приймає рішення відшукати інший шлях, який допоможе їй реалізувати робочі завдання без жертв і докорів сумління. Фільм навчить не тільки вмінню шукати альтернативні рішення, а й дасть чітке розуміння того, що будь-які рішення в бізнесі неодмінно впливають на інших людей, і те, яким воно буде, позитивним або негативним, залежить від керівника.

Соціальна мережа. Інтернет і соціальні мережі сьогодні є одним з основних маркетингових інструментів підприємців, що дозволяє великим і дрібним фірмам стати ближче до своїх потенційних і постійних клієнтів, однак, ще зовсім недавно їх не існувало. Фільм описує історію Марка Цуккерберга, проект якого об'єднав людей всієї планети. Особливо корисна картина буде для стартаперів, хто сумнівається в своїх силах, адже вона доводить, що володіти задатками геніальності для винаходу робочої ідеї зовсім не обов'язково.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024