Нова набережна за 30 мільйонів: у Світязь прийшла Європа

24 Червня 2019, 16:20
15620

Приємно дивують зміни, які напередодні відкриття туристичного сезону відбуваються у селі Світязь Шацького району Волині. Тут набережна оновлюється до невпізнанності! У неї мають вкласти понад 30 мільйонів гривень.

Про це пише «Вісник і К».

Коли в’їжджаєш у центр села – очам своїм не віриш. Ще торік набережна мала зовсім непривабливий вигляд. Тепер розширено проїжджу частину центральної вулиці Жовтневої, бруківкою вистелено пішохідні доріжки, встановлено ковану огорожу, гарні лавочки, облаштовано велодоріжки та парковки! Підсвічують усю цю красу ліхтарики. Справді відчуваєш себе як на хорошому курорті.

– Хто був ініціатором таких разючих змін? Де на них взяли кошти? – цікавлюся у Світязького сільського голови Миколи Цвида.

«Це була ідея влади, – відповідає Микола Васильович. – Її подав ще тодішній голова Волинської обласної адміністрації Володимир Гунчик. Підтримав наступний голова облдержадміністрації Олександр Савченко та голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець. Зрозуміло, відколи для наших туристів закрився Крим, наплив на Світязь суттєво зріс. Щороку маємо збільшення до 10–15% відпочиваючих. Власними силами зробити такий благоустрій сільська рада не має можливості».

8

 

Наприкінці минулого року у нього було вкладено понад 12 мільйонів гривень. У нинішньому планується ще більше двадцяти! Були залучені кошти держбюджету від перевиконаних планових показників митної служби. Роботи ще не завершені. На сьогодні зроблено благоустрій одного кілометра 300 метрів вулиці Жовтневої. Його продовжать до кінця села в бік пансіонату «Шацькі озера».

Тож уже тепер відпочивальники, орендуючи в селі житло для відпочинку, цікавляться, яка відстань не до озера, а до центрального пляжу. Бо почули, що у Світязь прийшла Європа.

Запитую в сільського голови, як продовжується робота з проведенням каналізації у селі. Микола Цвид з гордістю відповідає:

– За рік, до серпня 2020-го, майже про всьому Світязю буде проведено каналізацію. Як цьому не радіти. Кілька років тому люди майже зневірилися, що такий проект вдасться здійснити. А він уже майже на фінішній прямій. На каналізацію загалом буде витрачено близько 60 мільйонів гривень. Це гроші Європейського Союзу за програмю добросусідства «Польща-Білорусь-Україна». Для світязян це велике досягнення!

Наталія КРАВЧУК

Коментарі
24 Червня 2019, 23:54
Про порошенко і Грузію?
25 Червня 2019, 13:52
Зробіть смітники та туалети на Світязі. Не позорьтесь
30 Червня 2019, 22:09
Дійсно вразила нова набережна, але пройшовши її довжину жодного смітника не найшла. І що саме більше вразило це початок даної доріжки яка починається з мостику на якому величезна яма. Невже серед тих мільйонів не знайшлося пару тисяч для нормального заїзду на дану набережну. Хотілося б подивитися той проект з кошторисом з такими мілліонами, але для того є контролюючі органи Волині.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024