Скільки коштує відпочинок на Шрі-Ланці

24 Червня 2019, 14:00
4668

Кількість шанувальників екзотики серед українців щороку збільшується, тому стрімко росте й популярність турів на Шрі-Ланку. Разом з тим неабиякої актуальності набуває питання вартості подорожі в екзотичну країну. Адже кожному хочеться опинитися на неймовірно білосніжному пляжі у затінку кокосових пальм та поринути у світ дивовижних морських розваг.

Вартість відпочинку на Шрі-Ланці включає традиційні складові:

  • авіапереліт;
  • проживання;
  • харчування.

Додатково треба заплатити за екскурсії та розваги, однак це залежить від особистих уподобань мандрівника.

В цілому, ціни на острові протягом року майже не змінюються. Лише влітку, в сезон дощів, трохи стають нижчими. Особливо це стосується гарячих пропозицій.

ЦІНИ НА АВІАКВИТКИ І ПРОЖИВАННЯ У ГОТЕЛІ

Будь-яка подорож стартує з аеропорту, тому й витрати починаються саме звідси. Середня вартість авіаквитків у дві сторони складає від $600 (біля 15 тис. грн.). Політ триває 9 годин.

Проживання на острові цілком залежить від обраного готелю. В середньому туроператори пропонують відпочинок на Шрі-Ланці за 1000 доларів. До вартості путівки входить 10-денне проживання у п’ятизірковому готелі з сервісом «все включено». За ці кошти ви поселитесь на першій береговій лінії та отримаєте першокласний сервіс. Проте ви можете обрати дешевший варіант — $700 з людини у двозірковому готелі з вентилятором у номері. Або ж зняти елітний номер за $150-200 за добу.

ЦІНИ НА ТРАНСПОРТ ТА ХАРЧУВАННЯ

Іще однією статтею витрат під час подорожі є харчування. Якщо ви плануєте на Шрі-Ланці відвідувати ресторани, вам доведеться приготувати від $2 до $10 на двох за обід. Візит до «МакДональдсу» обійдеться до $5. Однак можете значно заощадити, якщо будете самостійно купувати продукти та готувати з них страви. Алкоголь можна придбати або в окремих відділах супермаркетів, або у спеціалізованих магазинах.

Пересуватися по острову можна багатьма видами транспорту:

  • Автобус.  Найдоступніший варіант. Вартість квитка в одну сторону — від 0,84 до $1,5. Проте переїзд з міста до міста у спеку в переповненому транспорті абсолютно не має нічого спільно з комфортом. Квиток на автобус з кондиціонером коштує тут від $2 до $5.
  • Поїзд. Більш комфортна подорож. Вартість квитка залежить від класу вагона, і становить від $2 до $7.
  • Таксі. Найшвидший транспорт на Шрі-Ланці. За кожні 10 км приготуйте біля $4-5.
  • Тук-тук — найпопулярніший транспорт на острові. На ньому зручно пересуватися на невеликі відстані. Вартість одного кілометра коштує 0,29 долара.

ЦІНИ НА ЕКСКУРСІЇ ТА РОЗВАГИ

Шрі-Ланка, окрім пляжного відпочинку, пропонує також безліч цікавих та захопюючих розваг. Тут багато історичних пам’яток та визначних місць. Усього за $5 можна відвідати Форт в Галле, Медирігірійю, Катарагаму, $2 коштує квиток в Авукану, $2,5 — Амбулуваву, $3,35 — Музей буддизму в Канді, $25 — Анурадхапуру.

Вартість екскурсій з російськомовними гідами починається з $40 (Коломбо). За спостереження за блакитними китами треба віддати $120, а сафарі-тур — $120. Якщо бажаєте зекономити до 20-40%, замовляйте місцевого гіда, який володіє англійською.

Окрім того, на острові можна відвідати розплідник слонів за $16, океанаріум у Келані — за $3,35. Річкове сафарі на човнах коштуватиме $20, рафтинг в Кітугале — $ 20, а катання на слонах в Хабаране — $ 23,50.

Коментарі
24 Червня 2019, 18:56
Якщо ви не дивитесь телевізор https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Вибухи_на_Шрі-Ланці_(2019)
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром