24 червня в Шацьку: туман над водою – до сонячної погоди

24 Червня 2019, 09:35
2545 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Люди, як правило, бачать світ у діапазоні своїх проблем» – Ліна Костенко.

Цей день в історії:

1812 — армія Наполеона, найбільша військова сила Європи, що налічувала до 600 тисяч вояків, перетнула річку Німан і вдерлась на територію Російської імперії.

1917 — у Києві на вщерть заповненій Софіївський площі Володимир Винниченко зачитав текст І Універсалу Центральної Ради, прийнятий напередодні.

1917 — у Микольську-Уссурiйському відбувається Перший загальний всеукраїнський з'їзд діячів і громадянства Далекого Сходу.

1934 — столиця УСРР перенесена з Харкова до Києва.

1941 — у трьох тюрмах Львова було розстріляно 2072 особи «з метою прискореного розвантаження тюрем Львівської області від контрреволюційного, кримінально-політичного елемента».

1941 — розпочалися підготовлені членами ОУН(б) виступи місцевого населення у Львові, Луцьку, Перемишлі, Мостиському, Городоцькому, Рудківському, Бібрському, Жовківському та Яворівському районах Львівської області та Самбірському Дрогобицької області. До вечора того ж дня повстанці захопили містечко Вербу — райцентр Ровенської області і «вистріляли 50 енкаведистів та міліціонерів».

1945 — у Москві пройшов Парад перемоги Червоної армії у війні проти Третього Рейху. Командував парадом маршал Рокоссовський, приймав парад маршал Жуков.

1947 — вперше офіційно повідомили про НЛО.

1948 — за наказом Сталіна СРСР почав блокаду Західного сектору Берліна, в котрому проживало понад 2,5 мільйонів людей. Місто було повністю ізольоване від навколишнього світу. Блокада була знята 23 травня 1949 року.

2011 — у Печерському районному суді Києва почався суд над Юлією Тимошенко у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.

Іменинники: Єфрем, Марія.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацькі правоохоронці вилучили в п'яної матері 16-річного сина

Жінка, яка неодноразово притягалася до відповідальності за зловживання спиртним, не забезпечувала сина належними умовами проживання та виховання.

Погода 24 червня 

Ясна погода у Шацьку буде спостерігатися протягом усього дня. Без опадів. Температура +19...+25.

Народний прогноз погоди: 24 червня відзначається день пам'яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024