Біля шацького обеліску Слави вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

22 Червня 2019, 12:00
2422

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Саме в цей день без оголошення війни німецькі окупанти напали на територію бувшого Радянського Союзу. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Напередодні цієї трагічної дати, 21 червня, у селищі Шацьк відбулись пам’ятні заходи біля обеліску Слави, у яких взяли участь представники органів державної влади та  місцевого самоврядування, громадських організацій, представники Шацького районного військового комісаріату, працівники районних установ та організацій, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, ветерани війни.

З цієї нагоди до присутніх звернулися перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух, керуюча справами районної ради Ольга Сахарук, голова Шацької районної організації ветеранів війни Адам Дударчук, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей, почесний житель Шацька, ветеран війни Костянтин Чесноков.

Перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух наголосив на тому, що наш священний обов’язок – вічно пам`ятати про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Адже життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

«Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і дочки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір,» – наголосив посадовець.

Присутні вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та поклали корзини з  квітами до підніжжя обеліску.

2

2


2


2

2

2

2

1

2

 

Коментарі
22 Червня 2019, 16:28
Аншлаг
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39