Піщанську школу з прогнилою підлогою і провислою стелею не визнали аварійною

02 Листопада 2016, 19:00
1212 Джерело: volynnews.com

На Волині півтисячі навчальних закладів, збудованих більш як 35 років тому.

Аварійних, запевняють чиновники, немає, але це не означає, що зі школами й дитсадками в області все гаразд. Щоправда приміщення, які офіційно називаються «малопридатними», якраз і насторожують волинян.

Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило з’ясувати, скільки на Волині навчальних закладів, яким більше 35 років, і в яких навчаються діти.

Як йдеться у відповіді за підписом начальника управління освіти Волинської ОДА Людмили Плахотної, на Волині 455 загальноосвітніх та 155 дошкільних навчальних закладів розміщені в приміщеннях, побудованих до 1980 року. Статус «аварійних» офіційно жодна школа чи дитсадок на Волині не мають. А щороку до 20 серпня заклади та інженерні мережі обстежують і складають відповідні акти.

Так, проблеми з приміщеннями є в школі села Піща Шацького району, якої немає у відповіді від управління освіти. Школа працює з 1913 року. Спочатку це був церковно-приходський освітній заклад, де знання здобували лише маленькі діти. З часом із початкової школу реорганізували у середню. Зараз тут 137 учнів – з Піщі, Острів’я та Затишшя. У найкращому стані нині найстаріше приміщення – червоний корпус. У найближчому до озера будиночку розмістили молодші класи.

Неподалік – їдальня. Але те, що ця будівля аварійна, видно навіть зов­ні неозброєним оком. Споруда похилилася на один бік. А всередині підлога у буквальному сенсі їде під ногами. Стеля давно провис­ла і, здається, от-от може впасти… Менше з тим, комісію, яка оглядає заклади освіти перед початком навчального року, схоже, такий стан приміщення аж ніяк не вразив.

Коментарі
02 Листопада 2016, 22:44
ростань має нову школу а маємо руїни подякуймо кудю сільській владі ібюту районному разом із адміністрацією ну приїдуть пожураться сфотографуються і на тому все ганьба такій владі
03 Листопада 2016, 11:39
хоч і не зрозуміло але правильно написано
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024