На які волинські озера варто поїхати відпочивати: умови та ціни

16 Червня 2019, 10:45
19707

Літо – пора відпусток. І якщо хтось їде за кордон, то багато волинян все ж шукають відпочинок у своїй області. Бо не завжди найліпший відпочинок – за тридев'ять земель. Наша Волинь славиться мальовничою природою та великою кількістю водойм. І багато озер, розташованих у Волинські області, є маловідомими. 

ІА «Конкурент» підготував добірку місць на Волині, де можна відпочити за гроші, а також безкоштовно зі своїми наметами. Хоча насправді рік та озер у нашій області є дуже багато, тому –  вибір за вами. 

Шацькі озера

2

Якщо говорити про Світязь, то тут умовно відпочинок можна розділити на кілька секторів: бази відпочинку, приватні садиби, котеджі та відпочинкові комплекси готельного типу.

Найменше, скільки можна заплатити за добу за 1 людину, – це 80 грн. Це приватні будинки, у яких здаються 2-4 місні кімнати із спільною кухнею, побутовою технікою та усіма зручностями.  До озера Світязь – від 800 метрів. 

На Шацьких озерах (Чорне, Люцимер, Пісочне) можна відпочити у будиночках і за 100 грн з людини. 

Приватний котедж у селі Світязь (700 метрів до озера) буде коштувати від 2200 грн на добу. Тут може поміститися 8 людей. Садиба за 500 метрів від озера від 2 і більше людей – 600 грн за добу з людини і  від 2200 за будинок (8 людей) . Приватна садиба за 1500 метрів від озера: за номер –  від 2 людей 180 грн за добу і від 360 грн з людини, якщо кількість людей 12. 

Село Пулемець (100 метрів до озера): база відпочинку для 14 відпочиваючих ставновитиме від 2500 грн на добу за будинок.  

Є наметові містечка на Шацьких озерах за символічну плату. 

Озеро Велище, Турійський район

3

Відпочинок біля лісового озера Велище на окраїні села Соловичі Турійського району (автодорога Ковель - Львів) у двох-кімнатному трейлері  коштуватиме 350 грн за добу. Є усі зручності. Тут може розміститися 6 людей. Відстань до районного центру смт Турійськ – 5 км, до Луцьк – 80 км. До озера – 300 м. 

Озеро Сомин, Турійський район

1

1

Озеро знаходиться за 94 кілометри від обласного центру Волині. Розташоване у 2 км від міжнародної траси "Київ-Варшава". По дорозі до нього можна відвідати музей Лесі Українки у Колодяжному

Озеро Велимче, Турійський район

1

Озеро розташоване на території РТМР «Тур». Від Луцька туди – 85 кілометрів.

Озеро Пісочне, Старовижівский район

1

На озері Пісочному у Буцині можна винаймати будинок: ціна 3-місної кімнати – 350 грн, 2-місний – 250 грн. У будинку – 8 кімнат з у сіма зручностями. 

Озеро дуже гарне і чисте, багато відпочиваючих їдуть із своїми наметами. 

Озеро Святе, Ратнівський район 

1

Озеро Дружби або Святе –  водойма у селі Тур Ратнівського району. Береги піщані, порослі сосновим лісом.

Через те, що Святе не є широко знаним серед людей, воно залишається відносно «незайманим» зі сторони туристів. Саме у цьому його краса. Якщо ви хочете відпочити від урбаністичної метушні й насолодитися заспокійливою й грайливою мелодією природи, завітайте на озеро Святе.

Озеро Чисте, Ратнівський район

Ще одне чудове озеро на Ратнівщині – Чисте. Озеро справді відповідає своїй назві. Знаходиться у селі Гірники.  Дорога до села – асфальт, далі – добротна грунтовка. Загалом біля озера – чисто, тихо, гарно і спокійно. Поряд ще три озера: Кісобул, Мшане і Радожичі. Тому тут з легкістю можна обрати місце для відпочинку.

А ось рибалкам тут робити нічого: на Чистому – вилов заборонено. Інші три озера теж не порадують уловами.

Озеро Луки, Ратнівський район


Озеро розташоване у селі селі Самари. Кришталева вода, піщані береги і піщане дно, максимальна глибина близько 40 м.  Берег мілкий та зручний для відпочинку з дітьми. З іншого боку озера – берег стрімкий, із швидким набиранням глибини. Тут чудова поліська природа з хвойними лісами, багатими на гриби та ягоди. У озері живе біля 15 видів риби.

Озеро Біле, Любешівський район


Велика водойма. Тут прозора чиста вода, піщаний пляж, а навколо сосновий ліс. Знаходиться на відстані 2 км від села Невір. Озеро наполовину належить Україні та Білорусі. Вода і пісок на березі справді білого кольору. Місця з українського боку глухі і неосвоєні, кемпінги знаходяться наразі лише з білоруського боку.

Береги вкриті мішаним лісом та чагарниками, окремі ділянки поросли очеретом. 

Якщо серед компанії є затяті рибалки, то це для них – рай. Якщо у вас є плавзасіб, то без риби ви не залишитесь.

Хоча озеро на дві третини українське, краще на човні далеко не запливати – можуть виникнути проблеми із білоруськими прикордонниками.

Озеро Любязь, Любешівський район

1

Дорога асфальтована до самого села, яке однойменне з озером. Влітку тут – багато відпочивальників, тому місце зайняти досить важко.

Щодо рибної ловлі, то тут немає що робити без човна. А ось із плавзасобом на вас чекають несподівані приємні сюрпризи. Риби тут багато.

Озеро Добре, Камінь-Каширський район

На озері Доброму, що в Камінь-Каширському районі, пропонують два відпочинки – скажем так, цивілізований і дикий. Для цивілізованого є база «Динамо» із зручним пляжем, пірсами. Усіх, кого приваблює дикий спосіб відпочинку, повинен дістатися на інший берег. Вода тут чиста  і тепла навіть у відносно прохолодну погоду.

Озеро Засвинське, Маневицький район


Водойма розташована на схід від села Градиськ Маневицького району.

З Луцька до Маневич  – 76 кілометрів, з Маневич до Градиська – ще 24 кілометри. Від самого села до озера –  ще близько 4 кілометрів. Вся дорога займатиме приблизно 104 кілометри.

Озеро відоме великим вмістом гліцерину, який позитивно впливає на шкіру. Місця кругом озера облаштовані для розведення вогню, є столики з накриттями. 

Озеро Тросне, Маневицький район

2

Площа водного дзеркала становить 22 га, максимальна глибина – 4 м. Влітку озеро збирає на своїх берегах численну кількість відпочиваючих. На західному березі до послуг туристів облаштований пляж, та декілька турбаз, якими можна скористатися за попередньою домовленістю. Любителям риболовлі пощастить упіймати карася, коропа, щуку, окунь.

Від Луцька до озера – приблизно 97 кілометрів.

Коментарі
17 Червня 2019, 14:17
Озеро не "Добре", а "Сірче"! Неуки! Якщо не знаєте що пишете, то краще не пишіть нічого!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024