У Шацькій РДА комісія контролюватиме заготівельників ягід

13 Червня 2019, 15:40
3021 Джерело: фото ілюстративне

На території Шацького району розпочала роботу постійна комісія по заготівлі лісових ресурсів місцевого значення.

Про це повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Так, у Шацькій райдержадміністрації 11 червня відбулося засідання районної постійно діючої комісії з координації дій державних органів, що здійснюють контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів, побічних лісових користувань та використанням корисних властивостей лісів під головуванням першого заступника голови РДА Віктора Плейтуха.

Присутні спільно розглянули питання про хід підготовки до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення.

Коротко поінформували про ситуацію начальниця відділу регіонального розвитку екології та залучення інвестицій райдержадміністрації Галина Носуліч та головний спеціаліст цього ж відділу Юрій Дударчук.

«Збір, заготівля, а також закупівля у населення другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань тимчасовими лісокористувачами здійснюється в межах обсягів, вказаних у лісових квитках, і на території того постійного лісокористувача, що видав лісові квитки. Кошти від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування. Відтак, місцеві ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень плати за використання лісових ресурсів місцевого значеннядотриманні лімітів та порядку у здійсненні даного виду діяльності, а також здійсненні побічних лісових користувань на території області згідно з затвердженими нормами на 2016-2020 роки» – підсумувала на завершення Галина Анатоліївна.­

Слід зазначити, що минулоріч найбільше рентної плати за використання лісових ресурсів сплатили в місцеві бюджети Піщанської сільської ради та Шацької селищної ради (ОТГ).

Після засідання головуючий та члени комісії надали доручення головам сільських рад здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства в частині здійснення заготівлі другорядних лісових матеріалів та побічних лісових користувань за наявності виписаних лісових квитків.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024