Держгеокадастр виділяє землю в Шацькому районі на підставних осіб

01 Листопада 2016, 09:00
2889 Джерело: kordon.in.ua

У Шацькому районі, у селі Перешпа, живуть люди, які, як виявляється, мають земельні ділянки на території Шацької селищної ради, проте вони про це не знають. Більше того, вони стверджують, що ніколи не писали заяв до Держгеокадастру у Волинській області про виділення землі.

У понеділок, 31-го жовтня, відбулась десята чергова сесія Шацької селищної ради, - пише Кордон.

Досить довго депутати не могли вирішити земельні питання по Шацькій селищній раді, попри те народні обранці дійшли висновку – поки нема генерального плану селища, землі не даватимуть нікому.

Та все ж одним із основних питань порядку денного було питання про розгляд запитів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області про висловлення позиції щодо можливості надання дозволу на розроблення документації із землеустрою. Як виявилось, ці одинадцять земельних ділянок знаходяться поза межами населеного пункту на території Шацької селищної ради (с. Мельники) в урочищі Пісоцький Ліс.

У жовтні ці заяви надішли рекомендованими листами до селищної ради Шацька, тому це питання виносилось на розгляд сесії. Але механізм уже працює: від рішення Шацької селищної ради нічого не зміниться, оскільки Держгеокадастр просить висловити позицію щодо можливості розробити документацію на право власності.

Цікаво, заяви до Держгеокадастру у Волинській області на земельні ділянки в селі Мельники на урочищі Пісоцький Ліс площею 0,12 га кожна написали троє жителів села Перешпа.

Спеціаліст із земельних питань Шацької селищної ради Ярослав Крат повідомив, що Олена Півень, жителька села Перешпа, хоче 0,12 га землі під ведення особистого садівництва в урочищі Пісоцький Ліс. Такі ж аналогічні заяви написали її односельчани Віктор Назарук таВолодимир Лончук.

Після почутих прізвищ заявників дехто з депутатів голосно засміявся і зазначив, що ці люди зловживають алкоголем і перебувають на обліку як неблагополучні сім’ї. Не дивно, що ще під час сесії у залі прозвучала думка: “Це підставні люди!

”Голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук запропонував депутатам після закінчення роботи сесії виїхати на місце та особисто запитати у жителів села Перешпа, чи справді писали вони заяви на виділення їм земельних ділянок на території Шацької селищної ради. Цю ініціативу підтримали, проте з депутатів поїхали до Перешпи лише Людмила Єрофєєва, Тетяна Терета, Людмила Цевух, Юрій Дударчук та Сергій Віннічук, голова селищної ради.

Із “своєю” заявою ознайомлюється Олена Півень
Із “своєю” заявою ознайомлюється Олена Півень

Вперше бачить свою заяву Віктор Назарук
Вперше бачить свою заяву Віктор Назарук

“Я такої заяви не писав, то почерк не мій”, – Володимир Лончук
“Я такої заяви не писав, то почерк не мій”, – Володимир Лончук

Зазначимо, що текст заяви друкований, але все ж особисті дані та інше прописане ручкою. На жодній із заяв немає дати, на двох є підписи особи, а на одній – лише прізвище.


 

Усі троє жителів Перешпи підтвердили, що не писали заяв, не підписували ніяких документів та не звертались до Держгеокадастру у Волинській області про виділення землі.

Отож, яким чином заяви, які не писали жителі Шацького району “пройшли” і землю Держгеокадастр виділив – невідомо. Виникає враження, що таких “заявників” у Шацькому районі, та й на Волині, надто багато. Можливо, начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко має до цього безпосереднє відношення? Адже без допомоги керівництва структури провернути таку аферу вкрай складно.

Коментарі
01 Листопада 2016, 18:37
Гарне розслідування
02 Листопада 2016, 11:50
Не тільки має , а й організовує все це. Недавно в Журавичах була подібна ситуація.
02 Листопада 2016, 13:24
Вони там в Луцьку не знають, що на підставних людей можуть брати тільки місцеві, ті , що домовлялися з місцевими ЦАРАМИ ? От наглі крадуть те що місцеві хотіли б вкрасти
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024