Дерево настрою, кабани і ростанська Скандинавія: незвичайний день у таборі «Ровесник» Світязького ліцею

08 Червня 2019, 21:00
3535

Незвично пройшов день довкілля в таборі денного перебування «Ровесник» Світязького ліцею:  екскурсії, екскурсії і ще раз екскурсії.

Про весело і пізнавально проведений час йдеться у листі юних світязян до редакції.  

До цього дня  члени екологічної агітбригади «Джерело», учні 10 класу (Редько Богдан, Цвид Богдан,  Малінов Даниїл, Монич Степан) разом з учителем трудового навчання Багнюком Ростиславом і небайдужими людьми, удосконалили басейн, вимурувавши його каменем, заклали ще одну  альпійську гірку, встановили дерево настрою випускників  і аншлаг з інформацією про алею випускників, оновили лавочки в «зеленому класі».

Зранку маленька екскурсія  по навчальній  екологічній стежці  «Школярочка». Учні символічно  наповнили  басейн водою,  принесеною  з собою і  оновили свої знання про цю диво - речовину.

Наступним екскурсійним об’єктом для нас стало джерело, яке впорядкували прихожани Свято - Онуфріївського храму. Посмакувати цією цілющою водою –справжнє задоволення.

 … З яким ентузіазмом ми погодували диких кабанів у звіринці, насолодились краєвидами ставків, потішились на ігровому майданчику,  з інтересом спостерігали за фазанами і качками, приємно здивувала впорядкована пасіка. Що може зробити людина для організації  свого дозвілля ?!

А ще людина може сплюндрувати землю, забравши собі її багатства і кинувши її напризволяще. Такою раною на землі є Ростанський кар’єр. Цікаво споглядати, але боляче відчувати беззахисність матінки -природи.  Та ні, вона сильна… Кар’єри заростають акацією і чистотілом. От тільки сміття аби не викидали.

Ми на згадку взяли камінець, як часточку далекої і надто цивілізованої Скандинавії.   Екскурсоводом  у нас був найстарший учень нашої школи Цвид Євген Михайлович  з дружиною Людмилою. Не перестаєш дивуватися вмінню людини настільки цікаво розповідати про звичайні на перший погляд речі.

Море емоцій, океан новизни і приємно проведений час.

2

1

1

3

2

2

2

3

1

1

1

2

2

2

1

3

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024