Вихованки Шацького БДЮТ – талановиті юні літератори Волині

06 Червня 2019, 15:15
Наталія Цюпящук 2230
Наталія Цюпящук

В обласному заочному конкурсі «Юні літератори Волині», результати якого були підведені недавно, лауреаткою стала Наталія Цюпящук, вихованка  гуртка «Студія творчості» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Ніна Корець). Дівчина навчається в Шацькій школі-гімназії, пише прозу та поезію. 

Збірочка її класичних віршів та верлібрів  «Заспівали ангели»  була відібрана саме для цього конкурсу, – інформує сайт Шацького БДЮТ.

Наталія має вагомі результати й у всеукраїнському рівні. Нещодавно вона здобула ІІІ місце у  шостому відкритому  дитячому літературному конкурсі фантастики і фентезі «ФантФест» за твір «Таємниче Ярикове літо». До речі, події, описані в оповіданні, відбуваються на нашому мальовничому озері Світязь. В творі також мимохіть згадується  й село Положеве, в якому проживає дівчина.

Уривок з роману «Інсомнія на лавандовий місяць» під назвою «Між овном і водолієм»  Ангеліни Зубач також   також отримав високу оцінку в цьому ж конкурсі : дівчина стала дипломанткою, отримавши відзнаку «Літературні традиції». Твір про тотемних духів і хранителів тримає читача в напрузі. Дівчина, яка є вихованкою БДЮТ й ученицею Шацької гімназійної школи, минулоріч здобула ІІ місце в цьому конкурсі.

Шацький БДЮТ традиційно долучається до «ФантФесту», незмінним головою журі якого є  титулована «Золота письменниця України» Дара Корній. А готувала вихованок позашкільного закладу керівник Ніна Корець, яка разом з дипломами вручила дітям невеличкі подарунки.

Читайте також: Шацькі гімназистки – призерки конкурсу «Юні літератори Волині»

Ангеліна Зубач
Ангеліна Зубач

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024