У Шацькому нацпарку вирішували, як зменшити вплив кліматичних змін на заповідну територію

06 Червня 2019, 10:40
1774

На конференції в Шацьку розглядали екологічні проблеми при зміні клімату.

Про це повідомляє прес-служба Шацького НПП.

«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами», – так було поставлене питання в зверненні діячів науки та культури до Генерального секретаря ООН. Саме вони ініціювали Всесвітню конференцію по захисту навколишнього середовища, яка відбулася у 1972 році у Стокгольмі. ЇЇ учасники ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня з метою привернення уваги світової громадськості до проблем планети Земля та навколишнього середовища, а також стимулювання політичного інтересу і відповідних дій. 

Читайте також: Шацький нацпарк став пілотною територією для німецько-українського проекту

У XXI ст. як ніколи актуальним є проблема забруднення навколишнього середовища, впливу людини на нього та порушення функціонування довкілля через цей вплив. Атомні електростанції, заводи та фабрики, автомобілі та мільярди тон побутового сміття щодня «вбивають» довкілля, а воно в свою чергу вбиває нас. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

Ще з дитинства нас вчать берегти природу, не смітити в лісі та на вулиці, висаджувати дерева. Ці прості і водночас ефективні справи чомусь більшість людей подорослішавши забуває. Якщо на хвилинку уявити, що кожна людина на планеті посадить дерево чи забере сміття після відпочинку на природі, яку ж неоціненну користь довкіллю принесуть ці дії.

А у нас на часі ще одне актуальне питання охорони навколишнього середовища – зміна клімату, яке обговорюють експерти на семінарі, організованому німецькими колегами. Сьогодні третій день – день пошуку шляхів зменшення наслідків зміни клімату на територію Шацького біосферного резервату та підбиття підсумків.

2

2

2

2

Коментарі
06 Червня 2019, 19:58
Та труба буде Світязю поки долю його вирішать...
07 Червня 2019, 02:50
Треба вирубати весь ліс і проблем з ним більше не буде.Що й роблять
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024