Народному ансамблю "Лісова пісня" - 40 років

29 Жовтня 2016, 10:00
4574

Народний ансамбль народної пісні «Лісова пісня» разом з керівником Галиною Корнелюк і численними прихильниками гучно відсвяткував 40-у річницю від дня свого створення. Рівно чотири десятки роки тому цей співочий колектив народився в однойменному волинському санаторії, на березі мальовничого озера Пісочне. Виплеканий чарівними краєвидами, талантом голосистих поліщуків, підтримкою керівництва здравниці і любов’ю відпочивальників, ансамбль з роками зростав, розширював свій репертуар, багатів потужними голосами учасників.


 

У 40 років «Лісова пісня» - це відомий на Волині і за її межами вокальний ансамбль – із сильним голосом Віри Сваволі, якій, коли співає, навіть мікрофон не потрібен; із неповторним шармом Ольги Гайової; із запальними дівчатами, які і жартують, і в танок ідуть; із чоловіками -козаками: Володимиром Бубелою, Степаном Забродоцьким, Степаном Денисюком, Василем Куськом, за якими дівчата – як за стіною. І з незмінним керівником Галиною Корнелюк, що створила ансамбль і вже от 40 років опікується ним, як своєю дитиною.

Актовий зал санаторію ледве вмістив всіх бажаючих привітати колектив. Першим на сцену ведуча заходу і учасниця ансамблю Ольга Гайова запросила Олександра Черевка, настоятеля Свято-Миколаївського храму села Пульмо. Священик побажав ювілярам співати і співати во славу Божу і для насолоди людей ще багато літ, а також подарував на пам’ять ікону Божої Матері.

Особливо тепло вітав своїх співачок директор санаторію Віктор Карпук. Ансамбль – це і його дитина, яку протягом багатьох років підтримував, заохочував до творчості, благословляв на конкурси і фестивалі, хвилювався разом з нею перед виступами і радів успіхам. Кожній співачці Віктор Наумович приділив на святі увагу, обійняв і вручив заслужений подарунок.


 

З вітаннями і подарунками йшли до ювілярів Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, Руслана Дибель, заступник директора санаторію з медичної частини, Ірина Хмілевська, методист навчально-методичного центру культури Волині, Оксана Юхимук, начальник відділу культури, Валентина Ханзерук, директор Шацького районного будинку культури, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.


 

У перервах між вітаннями ансамбль виконував свої хіти на слова вітчизняних авторів та власні пісні, музику до яких створила Галина Корнелюк, а слова написала учасниця колективу Валентина Денисюк. Валентина Сергіївна з нагоди ювілею ще й присвятила улюбленому ансамблю власний вірш.

Приїхали в санаторій і колеги, які не менше, ніж ювіляри, люблять співати. Від імені народного ансамблю «Молодички» виголосила зі сцени вітання його керівник Ніна Вирович і поздоровила власним віршем та низкою пісень у виконанні колективу.

1

 

Гумор і гарний настрій подарувала ювілярам і всім присутнім Катерина Стаднік, ліричну пісню – Анатолій Демчук та Світлана Приймук. Прибула на свято і подруга керівника ансамблю Людмила Галух, з якою Галина Корнелюк, до речі, теж недавня ювілярка (5 жовтня їй виповнилося 60 років), навчалася, разом жили в гуртожитку і до сьогодні товаришують.


 

А тоді зачарували гостей запальною білоруською піснею «Голосисті музики» з смт Томашовка сусідньої Білорусі – добрі друзі «Лісової пісні», українською народною – народний ансамбль «Горлиця» Шацького РБК, музичною композицією – музиканти Олена Мосійчук та Петро Олех.


 

Розчулив глядачів у залі вихід на сцену літнього віку жіночок. Це учасниці першого складу ансамблю. Вони і співали, і поринали у спогади, інколи й сльозу непрохану витирали з обличчя.


 

Свято творчості, успіхів і перемог народного ансамблю «Лісова пісня» вдалося на славу. Учасники колективу, вступаючи в новий етап своєї історії, пообіцяли і надалі радувати прихильників співочим талантом, популяризувати українську пісню і озерний Шацький край.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024