Шацьк: відремонтованою дорогою державного значення неможливо їздити

27 Жовтня 2016, 13:15
1658 Джерело: kordon.in.ua

Не так давно завершився ремонт ділянки дороги державного значення Піща–Шацьк–Любомль–Володимир-Волинський–Павлівка–Горохів–Берестечко–Козин, проте жителі Шацького району вже жаліються на те, що новою дорогою їздити неможливо.

Про це повідомляє Кордон.

Ремонтні роботи виконували працівники приватного підприємства “Унідор” з Луцька. Зазначену дорогу обслуговує Служба автомобільних доріг у Волинській області, оскільки це – дорога державного значення. На ремонт дорожньої ділянки (від кінця Шацька до санаторію “Лісова пісня” – авт.) з державного бюджету виділили більше 2 мільйонів гривень.

Цей ремонт – це, нібито, тільки підготовчі роботи, мовляв, щоб не було руйнації нормальної дороги. Так, справді, жителі Шацького району, які користуються тією ділянкою, кажуть, що до проведення ремонту дорога була придатною для руху автівок. Не так давно, цьогоріч навесні, на цій ділянці зробили ямковий ремонт, нанесли розмітку, а зараз провели капітальний ремонт, але тепер розмітку нанести забули.


 

 

“Це дорога державного значення. Коли почали робити цю ділянку дороги, ніхто не спитав громади, чи потрібен цей ремонт взагалі, чи ні. Це питання вирішувалось поза громадою – з місцевими органами самоврядування, радою, не погодили, це була компетенція райдержадміністрації. Проблема залишається відкритою, адже невідомо, чи будуть надалі проводитись роботи, чи це вже кінцевий результат”, – коментуєСергій Карпук, голова Шацької районної ради.

Замовником ремонтних робіт була Служба автомобільних доріг, яка надіслала офіційний лист до Шацької РДА про можливе співфінансування з місцевих бюджетів 10 % від вартості ремонту. Відповідно, райдержадміністрація висловила згоду, тому роботу й розпочали. Адже 90 % вартості – це державні кошти, які залучив замовник – Служба автомобільних доріг у Волинській області. Таким чином, з районного бюджету виділили 118 тисяч гривень, а з селищного – 100 тисяч гривень.


 

“На скільки мені відомо, то ще роботи не завершені, бо кошти з районного бюджету виділили, а от із селищного ще ні. Скоро має відбутись сесія Шацької селищної ради, де депутати приймуть  відповідне рішення. Проте, напевно, роботи завершать тільки з приходом тепла”, – зауважує Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА.

Проте факт залишається фактом: асфальт “злазить”, просто розсипається, хоча його поклали лишень наприкінці серпня. Дорогу ж здали в експлуатацію у кінці вересня. Водії скаржаться на те, що до автівок прилипає смола, б’ється автомобільне скло, а також на те, що немає дорожньої розмітки.

“До ремонту покриття було не надто хорошої якості, проте проблем таких, як зараз, не виникало. Виходить, що на нормальний, так би мовити, асфальт поклали ще гірший. Слів нема, лише негативні емоції, оскільки я вже потратив на ремонт свого авто близько тисячі гривень за цей час”, – зазначає один із водіїв, який чи не щодень їздить тією дорогою.

Таких водіїв чимало, відповідно і скарг теж багато: цією дорогою роблять транзит водії на автівках з іноземною реєстрацією до міжнародних пунктів пропуску “Піща” та “Пулемець”. Окрім того, це одна з основних трас Волинської області.

Нині ж ремонтні дороги на дорозі Піща-Шацьк-Любомль-Володимир-Волинський не ведуться. Питання про завершення ремонту та його покращення залишається відкритим й актуальним.

Плачевною й досі залишається дорога “Піща – Пулемець” до міжнародного пункту пропуску  “Пулемець”. З фото можна зробити висновок про те, що ями на дорозі величезні і оминути їх украй важко, особливо, коли розминається зустрічний транспорт.


 

Людську злість викликає й те, що їм доводиться лагодити свої автівки після їзди по отакій дорозі. За словами водії, вже не один побив автомобіль на отаких ямах та вибоїнах на асфальті. Та все ж, ніхто не може з цим нічого вдіяти, оскільки проблема нормальних доріг у Шацькому районі, у Волинській області та Україні загалом залишається актуальною та, на жаль, не вирішеною до цього часу.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024