1 червня в Шацьку: 60-річчя подружнього життя в Василя та Антоніни Семенюків

01 Червня 2019, 09:35
Віітаємо славних ювілярів! 1802
Віітаємо славних ювілярів!

Цитата дня: «Шлюб – це спроба створити щось міцне і довготривале з випадкового епізоду». – Альберт Ейнштейн.

Цей день в історії:

Всесвітній день батьків.

День захисту дітей.

1652 — почалася битва під Батогом між союзною армією Війська Запорозького і Кримського Ханства під проводом Богдана Хмельницького проти війська Речі Посполитої під командуванням Мартина Калиновського. Була однією з важливих подій в ході Хмельниччини і завершилася перемогою союзників.

1831 — під час дослідження Арктики англійський мандрівник Джеймс Кларк виявив місцезнаходження Північного магнітного полюсу Землі.

1845 — зафіксовано рекордний за дальністю переліт домашнього голуба — він подолав відстань довжиною 11 тисяч кілометрів (Намібія-Лондон) за 55 днів.

1938 — у США вийшов 1-е число журналу коміксів «Action Comics», в якому з'явився славнозвісний нині Супермен. Авторами коміксу були Джеррі Сігел і художник Джо Шустер, а за сюжетну основу взято біблійну легенду про Мойсея, батьки якого, щоб врятувати життя сину, були змушені підкинути його чужим людям. Перша новела коміксу розповідала про народження маленького хлопця на ім'я Кал-Ел на планеті Криптон, якого незадовго до вибуху планети ракетою відправили на Землю. Перші примірники «Action Comics» коштували 10 центів, а 1995 на аукціоні за них давали вже по 75 тисяч доларів.

1943 — над Біскайською затокою німці збили літак, в якому, на їхню думку, з Ліссабона до Лондона летів британський прем'єр Вінстон Черчилль. Насправді ж це був звичайний цивільний літак, всі пасажири котрого загинули, включно з британським актором Леслі Говардом, славетним виконавцем ролі Ешлі Вілкіса у фільмі «Звіяні вітром».

1946 — за вироком трибуналу у Бухаресті страчено пронацистсього диктатора Королівства Румунія (1940—1944) 64-річного генерала Йона Антонеску.

1990 — у Вашингтоні президент США Джордж Буш та радянський лідер Михайло Горбачов підписали договір про припинення виробництва хімічної зброї та скорочення вже існуючих її арсеналів.

Іменинники: Анастасія.

Сьогодні діамантове весілля (60 років подружнього життя) в Василя Марковича та Антоніни Павлівни Семенюків із смт Шацьк. Щиро вітаємо і зичимо зразковій сімейній парі міцного здоров'я, щедрого довголіття, поваги і любові від дітей та внуків!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

В Світязі урочисто відкрили пришкільний табір «Ровесник»

1

Погода 1 червня

У Шацьку очікується ясна погода, хоча у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Удень йтиме дрібний дощ, ввечері опадів не очікується. Температура +18...+23.

Народний прогноз погоди: У перший день літа вшановується пам'ять благословенного князя Івана Углицького і великого князя Дмитра Донського. У давні часи в цей день ще бували заморозки на ґрунті. Наші пращури помітили, якщо перші два дні червня йде дощ - весь місяць сухим, а літо теплим буде. А якщо літо розпочинається з холодів, то наступні 40 днів будуть холодними. Спостерігали також за пташиним царством: якщо ворони сідають дзьобами в одну сторону - до сильного вітру.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024