Шачанка отримала нагороду від націоналістів та персональну відзнаку від відомого поета

30 Травня 2019, 11:15
Ангеліна Зубач отримала нагороду за перемогу у Всеукраїнському дитячому конкурсі 5912
Ангеліна Зубач отримала нагороду за перемогу у Всеукраїнському дитячому конкурсі

Вихованка Шацького БДЮТ отримала нагороду за перемогу у Всеукраїнському дитячому конкурсі. 

25 травня на засіданні Проводу українських націоналістів (ПУН) у Києві відзначили переможців першого Всеукраїнського дитячого конкурсу патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича. На церемонії також побували Ангеліна Зубач, вихованка гуртка «Журналістика» Шацького БДЮТ, учениця Шацької школи-гімназії, разом з керівником Ніною Корець.

У першому Всеукраїнському дитячому конкурсі патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича, що  тривав з 14 жовтня до 31 грудня 2018 року, взяли участь діти з  Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луцької, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської (19) областей, із міст Києва, Житомира, Запоріжжя, Кривого Рога, Білої Церкви (Україна), а також із Норвегії та Польщі.

Учасники журі (голова журі ― Богдан Червак, голова ОУН; Ніна Головченко, літературознавець, керівник Культурної референтури ОУН; Іван Андрусяк, поет, дитячий письменник; Борис Гуменюк, поет-воїн, громадський діяч; Сергій Пантюк, поет, прозаїк, громадський діяч) визначили переможців.

Перше місце у віковій категорії 11-14 років здобула Ангеліна Зубач із Шацька. Юна поетеса отримала також персональну відзнаку від Івана Андрусяка за віртуозність у володінні вільним віршем.

3

2

 

У вітальному слові Голова ОУН Богдан Червак наголосив:

«Конкурси патріотичної поезії серед молоді будуть завжди актуальні, особливо коли вони носять імена визначних діячів ОУН Олени Теліги і Олега Ольжича. Адже довкола поетичного слова гуртуються молоді українці, які відчувають необхідність на рівні художніх узагальнень формувати душу своєї нації і красу своєї України.
Такі конкурси дають змогу виявити непересічні таланти, а наше завдання допомогти їм реалізуватися, адже йдеться про розвиток і плекання сучасної української літератури
».

Богдан Червак вручив переможцям альманах «Я – теж Вітчизна», пам’ятні подарунки з символікою ОУН.

Письменник Іван Андрусяк підписав і подарував дітям свої книжечки.

Конкурсанти прочитали для учасників ПУНу свої вірші. Спільно з оунівцями діти виконали гімн українських націоналістів «Зродились ми великої години».

Майстер-клас для юних поетів провели відомі українські письменники Іван Андрусяк, Борис Гуменюк, Сергій Пантюк. Своїм досвідом поетичного зростання з творчою юнню поділилися також львівський поет Назар Данчишин і Тетяна Шептицька.

Після фотосесії до чаю та смаколиків гостей ПУНу запросила пані Оля Червак.

2

2

 

Ніна Корець, керівник гуртка «Журналістика» Шацького БДЮТ (наставниця Ангеліни Зубач, лауреатки 1 премії у номінації 11−14 років):

«Дуже вдячні організаторам церемонії нагородження переможців першого Всеукраїнського конкурсу патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича, на якій ми побували. Знайомство з поетами Іваном Андрусяком, Борисом Гуменюком, Назаром Данчишиним, Тетяною Шептицькою та Сергієм Пантюком, спілкування з ними та участь у майстер-класі не лише приємні, але й корисні та пізнавальні. Цікаво було побувати на засіданні ПроводуУкраїнських Націоналістів. Особлива подяка Ніні Головченко, керівнику КР ОУН, Богдану Черваку, голові ОУН, за організацію зустрічі й теплий прийом, за створений альманах «Я – теж Вітчизна». І загалом – величезна вдячність за конкурс, перемога на якому не лише окрилює, надихає на нові шедеври, але й ставить більші вимоги до своєї творчості».           

 

Ангеліна разом з керівником мали нагоду побувати на  міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», одному з найбільших мистецьких заходів та відчули особливий дух  інтелектуальної події України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени, втілюються спільні якісні, актуальні й інноваційні проекти.

2

3

 

Коментарі
30 Травня 2019, 14:33
УПА?
30 Травня 2019, 17:48
Ангеліна - ти наша гордість
30 Травня 2019, 18:12
Вітаю!Молодець))) Ти надзвичайно талановита!
30 Травня 2019, 18:18
Вітаю! Молодець)) ти надзвичайно талановита!!!:)
30 Травня 2019, 18:19
Молодець!!! Вітаю))):)
31 Травня 2019, 12:21
Подяка від бандерлогів приємніша за мішок цукерок.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром