Прозвітували про роботу комісії з легалізації бізнесу

25 Жовтня 2016, 16:00
1612

Тимчасовою комісією Шацької районної ради з питань сплати і збору податку з доходів фізичних осіб на території району та збільшення бази оподаткування і надходжень до районного бюджету  здійснено 21 рейд, в ході яких було проведено обстеження 139 суб'єктів господарювання.

На сесії Шацької районної ради, яка відбулася у середу, 19 жовтня,  Наталія Новікова, голова тимчасової контрольної комісії районної ради, поінформувала депутатів про виконану роботу.

Зі слів Наталії Федорівни, комісія районної ради (створена 13 липня 2016 року), в склад якої ввійшли депутати, керівництво управління фінансів, податкового органу, районного центру зайнятості, представники Шацького відділення національної поліції та інші, з липня по серпень здійснила 21 рейд, обстежуючи суб’єкти господарювання. Робота велася і з фізичними, і з юридичними особами на території Шацької селищної, Світязької і Пульмівської сільських рад.

Всього було обстежено 139 суб’єктів господарювання, виявлено такі порушення: нелегалізовані трудові відносини, продаж алкогольних напоїв без ліцензії та касового апарату, відсутність свідоцтва про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, відсутність дозволів на розміщення об'єктів торгівлі. За результатами протоколів комісії було направлено у контролюючі органи повідомлення - для вжиття заходів впливу на суб'єктів господарювання, які проігнорували рекомендації комісії.

Депутат наголосила, що найбільш злісним порушником виявився власник торгових точок із м. Луцька, який уже декілька років підряд у літній період здійснює  торгівлю пивом на прибережних смугах озер без жодних дозвільних документів. До підприємця було здійснено декілька рейдів, під час останнього, в урочищі Ляпове, в нього вилучено підакцизні товари.

Кінцевим результатом роботи комісії стала реєстрація діяльності 10 суб'єктів господарювання. Додатково до бюджету надійде 5,5 тисяч гривень єдиного податку та 9,6 тисяч гривень єдиного соціального внеску.

-Я дякую за відповідальну роботу всім членам тимчасової комісії. Тепер із нас беруть приклад – Іваничівська районна рада взяла в нас матеріали і вже в себе організовує таку ж комісію. Рекомендую перейняти досвід роботи з підприємцями і головам сільських рад району – таким чином вони зможуть наповнювати сільські бюджети, - відзначив голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Депутат Ольга Сахарук запропонувала продовжити роботу тимчасової комісії, зосередившись на іншому напрямку – діяльності нелегальних пилорам, столярних цехів та почати працювати з людьми, які приймають відпочивальників. 

Про створення та діяльність комісії читайте також:

Серій Карпук: «Районна комісія спрямовуватиме діяльність підприємців у законне русло» та

Як у Шацьку легалізовують бізнес, або чому до підприємця викликали швидку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024