По сусідству з Шацьким районом - потужні військові навчання

25 Жовтня 2016, 13:00
1675

18 жовтня на полігоні «Брестський» розгорнулися справжні баталії. Найбільш видовищним стало масове десантування з транспортного літака «Ил-76» російських і білоруських військовослужбовців…

Що це – підготовка до вторгнення в Україну з Півночі чи, як заявляють організатори маневрів, злагодження сил і засобів для оборони Білорусі від нападу невідомо якого ворога?

Отже, під містом Брест знову військові навчання російських і білоруських солдатів.

Про їх кульмінацію і розповіли журналістам "Волинської газети" колеги з газети «Вечерний Брест»:

«Із крилатої машини партіями по 30 чоловік почергово вилітали повністю екіпіровані бійці. Нагадували ніби «кульбаб» над «Сахарою» (назва місцини з квадратом приземлення). Солдати швидко збирали парашутиі на військовій техніки рухалися до намічених цілей. Там їх чекало чергове жорстоке випробування – подолання водної перешкоди на БТР-80. А в ніч з 18 на 19 жовтня учасників навчань чекали нові випробування.

Заступник командира роти по роботі з особовим складом гвардії капітан Андрєй Вишегородєв із гордістю похвалився журналістам своєю військовою формою. «Ратнік» має не лише добру тканину, але й захисні окуляри, багатошарову каску і активні навушники…

Це, до речі, та сама форма, в якій без розпізнавальних знаків окуповували український Крим «зелені чоловічки». Чи не було їх серед учасників цих маневрів?

Світлана КОМА.

На фото Віктора ДРАЧОВА: один із десантників стріляє «по умовному ворогові»…

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром