Як функціонуватиме Гряда в період літнього сезону відпочинку

27 Травня 2019, 10:35
5722

Аби налагодити тісну взаємодію всіх відповідних струк­тур у період туристичного сезону, у Шацькій селищній раді відбулася на­рада з власниками та комендантами баз відпочинку, пред­ставниками біз­несу урочища Гряда, де обговорили питання підготовки до відпочин­ко­вого періоду 2019 року, безпеку відпочивальників та інші орга­ні­за­ційні питання.

Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», розповів присутнім про те, які ресурси будуть направлені установою на орга­нізацію якісного відпочинку, а саме на вивезення сміття, грей­де­рування доріг, забезпечення роботи каналізаційної системи, мед­пункту, рятувальних постів тощо. Натомість зауважив, що, в свою чергу, бази відпочинку повинні бути приведені в належний есте­тич­ний вигляд, встановлені сміттєві баки ємністю не менше 120-130 літрів. Він висловив занепокоєння щодо оплати за вико­рис­тання водо­відведення. Адже є бази, які заборгували оплату ще за 2018 рік.

Оксана Тимошук, інспекторка праці Шацької ОТГ, більш детально озна­йомила з видами зборів і податків, безпосередньо наголосила і на туристичному зборі, сума якого з однієї особи – відпочивальника скла­дає 4 грн. 17 коп. за добу. Власники баз та коменданти повинні спла­чувати цей збір, адже це гроші, які наповнюють селищний бюд­жет і в подальшому використовуються для благоустрою ур. Гряда і території Шацької ОТГ.

Заступник начальника Шацького відділення поліції Василь Са­ковець повідомив, що правопорядок на території ур. Гряда в літ­ній період буде забезпечуватися, як і в минулому році – патрулювання ра­йону проводитимуть два екіпажі Шацького відділення поліції та пра­цівники спецпідрозділу області. Висловив також побажання власникам баз забезпечити свої об’єкти відеонаглядом. Це дасть змогу пок­ращити правопорядок на їхніх територіях і допоможе більш опе­ра­тивному розкриттю злочинів. Адже одні приїжджають відпо­чивати, натомість інші – «попрацювати». Іван Федорович до поба­жань предс­тавника поліції додав ведення обліку відпочиваючих. Це теж є важливим фактором у злагодженій роботі.

З початком літнього сезону виникає багато ризиків захворювань, про що розповіла присутнім Леся Ткачук, завідувачка Любом­льсь­кого міжрайонного відділу Волинського обласного лабораторного центру. Велике занепокоєння викликає спалах кору. Причина – від­сутність щеплень. Для запобігання шлунково-кишкових інфекцій варто відкачати воду у свердловинах на територіях баз відпочинку і про­вести аналіз води. Великий ризик захворюваності є і від укусів кліщів.

Не менш важливе питання, що обговорювалось на нараді, – це питання облаштування прибережної смуги озера Світязь, тобто пляжу. Ольга Романська, начальниця відділу регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Шацької РДА, ознайомила учасників наради з розробленою схемою, куди ввійшли пішохідні і велодоріжки, грибочки від сонця, лежаки, лавочки, дощаті настили до води, дитячі майданчики, пристані для човнів тощо. Звичайно, це потребує чималих затрат. Тому вирішили поділити території нав­проти баз і спільно попрацювати в цьому напрямку.

Ліана МИСЮРИНА

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024