У районі покращились показники сплати туристичного збору

23 Жовтня 2016, 07:00
1258

Податківці Шацького району продовжують виявляти суб’єктів господарювання, які намагаються мінімізувати податкові зобов’язання за рахунок використання різноманітних схем і обікрасти бюджет.

-Цілий рік за підтримки Шацької районної державної адміністрації та районної ради ми працювали над питанням наповнення місцевих бюджетів, реєстрували підприємців, зобов'язували їх декларувати доходи та сплачувати податки, - відзначила Світлана Сулік, начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ, під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. - За цей період не відбулася співпраця податківців з землевпорядниками деяких сільських рад району. До кінця року залишилось два місяці, а питання сплати земельного податку стоїть досить гостро.

Дещо покращилися показники сплати туристичного збору фізичними особами, але й тут працювати є над чим. Світлана Володимирівна запропонувала спільно з селищною, сільськими радами створити журнал, який мають вести фізичні особи, що приймають відпочивальників. Відповідно до показів цього журналу буде збиратись туристичний збір. 

Також податківець наголосила на тому, що потрібно відійти від такого поняття, як спонсорська допомога. Цей термін не оподатковується. З її слів, отримавши допомогу в розмірі 100 гривень, в подальшому підступитись до платника неможливо. Завжди є відмовка: «Я вже вам надав спонсорську допомогу». А що ці копійки в порівнянні з тим, скільки потрібно заплатити туристичного збору відповідно до закону? 

Світлана Сулік наголосила на необхідності пришвидшення роботи по здачі декларацій, проведення звірки із землевпорядниками. Запропонувала на наступному засіданні Координаційної ради заслухати звіти селищного та сільських голів щодо питання наповнення місцевих бюджетів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024