20 травня в Шацьку: день народження відзначає вчителька Шацької школи-гімназії Юлія Гармадська

20 Травня 2019, 09:40
2110

Цитата дня: «Почніть звідти, де ви зараз перебуваєте. Використовуйте те, що у вас є і робіть все, що можете.», – Артур Еш.

Цей день в історії: 

1570 - Абрахам Ортеліус (Abraham Ortelius) розробив прототип сучасного атласу.

1873 - одержання фірмою «Лівай Стросс енд компані» ліцензії на одноосібне право виробництва штанів із заклепками на кишенях. Офіційна дата дня народження джинсів.

1895 - у Нью-Йорку пройшов перший комерційний перегляд фільму (глядачам показали 4-хвилинну стрічку про боксерському поєдинку).

1967 - BBC заборонила транслювати пісню «Бітлз» «A Day in the Life» через наявні в словах пісні натяків на використання наркотиків.

1970 - Мао Цзeдун закликав до початку світової революції проти американського імперіалізму.

1989 - радянський льотчик Олександр Зуєв викрав винищувач МіГ-29 до Туреччини.

2003 - Святий Престол випустив у світ словник сучасної латинської мови. У нього були додані такі поняття, як відеотелефон, Інтерпол, ФБР, бестселер і багато інших слова, про яких давні римляни не мали уявлення.

2009 - ФК «Шахтар» (Донецьк, Україна) вперше у своїй історії виграв Кубок УЄФА.

Народились: 1925 - Олексій Андрійович Туполєв, генеральний конструктор літаків, доктор технічних наук, професор, академік РАН, Герой Соціалістичної Праці; 1944 - Джо Кокер, англійський рок-співак.; 1946 - Шер (справжнє ім'я Шерілін Саркісян), американська співачка вірменського походження, володарка «Оскара».

Сьогодні день народження відхзначає вчителька іноземної мови ОЗ «НВК ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк» Юлія Гармадська.  Район.Шацьк вітає іменинницю і зичить благополуччя, радості та натхнення!

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

#Весілля на Районі: закохана і щаслива пара поєднала у шлюбі свої долі

Такими - закоханими, щасливими, юними побачили працівники Шацького районного відділу ДРАЦСу Протаса Сергія та Воротило Ангеліну, які 19 травня стали на весільний рушник у нашому відділі.

2

Погода

У Шацьку спостерігається ясне небо, але вдень воно вкриється хмарами, які не зникатимуть до пізнього вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою. Температура +16 +23.

Народний прогноз погоди

День памяті преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалея і преподобного Ніла Сорського. Погоду в цей день визначає місяць: якщо він ріжками донизу - на тепло, а якщо червоний - на дощ. Якщо під час заходу сонячний диск був більше звичного і більш червоним, наступного дня можна очікувати вітряної погоди без дощу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024