У Шацькому міському Будинку культури вітали матерів

19 Травня 2019, 10:40
Літнім шачанкам подарували на День матері свято 3158
Літнім шачанкам подарували на День матері свято

«Хто б подумав, що ми в такому віці ще на танці прийдемо!.. Та який там вік! Ми ж, як шістнадцятки!.. Христос воскрес!», – такими фразами під Шацьким міським Будинком культури вітали одна одну матері Шацька. Хтось поволі, спираючись на палку, сам дійшов до клубу, інші прикрутили велосипедом, третіх привезли автомобілем. 60-,70- і 80-річних літніх жіночок-матерів, серед яких були і багатодітні, Ніна Вирович, директорка Шацького МБК, запросила на святкування Дня матері.

Давненько вони не були в Будинку культури, ще й у такому товаристві. Куми, знайомі, колишні колеги, подруги – їм було про що поговорити, поки організатори завершували підготовку до свята. Про хвороби, які особливо дошкуляють в старості, про переїзд до дітей і стосунки з рідними, про продаж хати, про город і домашнє господарство…

Низько вклонилася зі сцени матерям Шацька за їхнє терпіння, витримку, дивовижну мудрість, любов і турботу господиня закладу – Ніна Вирович. Побажала їм здоров'я, тепла, благополуччя і щедрого довголіття. Впродовж цілого вчора дарувала найкращі вітання винуватцям свята, дякуючи їм за материнський подвиг, ведуча Надія Калашникова. Найчуттєвіші пісні зі свого репертуару присвятив мамам народний ансамбль «Молодички» (керівник Ніна Вирович). Твори «Ой, у вишневому саду», «Стоїть гора високая» та «Пісню про рушник» співали всі разом: і артисти, і запрошені. А ще літніх жінок потішили виступи дітей – учнів ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк - філії ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк під керівництвом вчителя музичного мистецтва Тетяни Мелюх.

Прийшли на свято, аби сказати на адресу матерів теплі слова, Оксана Юхимук, начальник відділу культури Шацької РДА, та Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ.

Організатори накрили для дорогих матерів святкові столи, і саме в такій невимушеній атмосфері продовжилося їхнє спілкування. Того дня ще довго з клубу долинали звуки українських пісень, творів, які літні люди співали в часи своєї молодості. У жінок, яких прийшло на свято майже три десятки, було тепло на душі від такої уваги, забулися хвороби і домашні негаразди. Їхні щасливі усмішки були красномовніші за будь-які слова, і свято таки вдалося на славу!

Ніна Вирович вдячна за допомогу в організації заходу Шацькій селищній раді, підприємцю Тетяні Сіжук, художньому керівнику будинку культури Тетяні Гаврось, бібліотекарю Надії Калашниковій.

1

2

1

1

1

2

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024