У Голядині та Ростані урочисто відкрили дитячі майданчики. Святковий репортаж

18 Травня 2019, 11:45
В компанії веселих клоунів. Ростань 3293
В компанії веселих клоунів. Ростань

Гарним подарунком до Великодня та травневих свят у селах Голядин та Ростань стало відкриття дитячих ігрових майданчиків. Їх придбали та встановили за кошти субвенції з державного бюджету, які надійшли в район за поданням народного депутата України Степана Івахіва.

Вартість кожного з таких об’єктів – 89 тисяч гривень. Стараннями благодійного фонду «Патріоти Волині» та місцевої влади відкриття майданчиків перетворили на справжнє свято для сільської дітвори...

На подвір’ї загальноосвітньої школи І-го ступеня села Голядин – незвично гамірно: на відкриття ігрового майданчика зібрались не лише дошкільнята, а й школярі. Разом із дітьми поприходили батьки та бабусі.

«Добре, що у нас в селі з’явився куточок, куди можна прийти з дітьми, – ділиться думками Наталія Смолярчук. Молода мама уважно спостерігає за шестирічною Анею, яка бавиться на майданчику. – Подивіться, скільки радості у дітей! Це і є оті незабутні емоції безтурботного дитинства, які вони потім пам’ятатимуть все життя. Це подія для нашого невеличкого села. Бачите, скільки сьогодні прийшло мам із дітьми...»

ЇЇ доповнює Юлія Ключук, яка привела на майданчик доньок.

«Малечі тут дуже подобається. Їм тут дуже весело. А нам тепер не треба довго думати, куди піти з дітьми: доки вони бавляться, ми відпочиваємо...»

Встановити ігровий майданчик в Голядині місцеві жителі попросили Степана Івахіва під час однієї із минулих зустрічей з народним депутатом. 

1

«Таких прохань до нас надходить дуже багато. На території нашого виборчого округу – більше 200-сот сіл та селищ! Тому жителям Голядина довелося трохи зачекати, бо одночасно поставити таку кількість ігрових майданчиків у нас немає змоги. Однак, Степан Петрович не забув про це маленьке, але самобутнє село. Тому частину коштів цільової субвенції на соціально-економічний розвиток територій, яка ще минулого року надійшла в округ за його поданням, спрямували саме на будівництво дитячого майданчика в цьому селі. Сьогодні це зобов’язання народного депутата виконано, і ми хочемо урочисто відкрити цей об’єкт», – розповіла помічниця Степана Івахіва та голова правління благодійного фонду «Патріоти Волині» Наталія Маленицька.

1

Не стримує радісних емоцій і директорка школи Майя Голядинець: новий майданчик відтепер є окрасою шкільного подвір’я.

«Треба було бачити, як вели себе діти, коли тільки-но привезли ці гірки та гойдалки! Вони, як ото мурашки, бігали тут, допомагали... Раніше ми не могли і мріяти про такий майданчик на території школи. Тому щиро дякуємо разом з дітками Степану Петровичу за такий подарунок і за все, що він зробив для нашої школи та села», – зауважила Майя Михайлівна.

Та найбільше позитивних емоцій від свята отримали діти: за сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» цікаву розважальну програму для них підготували учасники ковельського дитячого клубу «Капітошка». Найбільш активні конкурсанти отримали подарунки від благодійників. Першокласник Вадим Горніч, якого привів на майданчик тато, виграв приз у свій сьомий день народження.

«Я вже встиг з’їхати з гірки, покататися на каруселі та гойдалці. Мені все тут сподобалося», – поділився враженнями іменинник.

Нудьгувати дітям було ніколи: вони розважалися на майданчику, співали пісні та читали вірші.

Разом з дітьми та онуками пораділи такому святу й дорослі.

А от в селі Ростань новий ігровий майданчик встановили при вході в сільський клуб.

«Ми подумали, що саме так буде правильно. В клубі часто відбуваються різноманітні заходи. А тому, коли дітки втомляться всередині приміщення, то матимуть змогу відпочити на свіжому повітрі. За рахунок місцевого бюджету ми зробимо благоустрій ігрового майданчика, поставимо огорожу. Впевнена, що цей куточок стане окрасою нашого села», – пояснює Ростанський сільський голова Мирослава Кликоцюк.

2

Від імені громади сільський голова подякувала народному депутату України Степану Івахіву та його команді за турботу про сільських дітей та внесок у чергову добру справу – побудову ігрового майданчика. З радісною подією жителів села привітала помічник народного депутата Наталія Маленицька. Вона передала дітям подарунки від благодійного фонду «Патріоти Волині». Їх можна було виграти під час розваг в компанії веселих клоунів з дитячої студії «Капітошка» (на фото)

Нині сільський дитсадок у Ростані  відвідують 24 дитини. Але на відкриття нового майданчика прийшли не лише дошкільнята, а й школярі. Вікторія Жук залюбки спостерігає за емоціями сина Максима, який вже вподобав собі пісочницю.

«У нас вдома також є маленька пісочниця, тому він звик так гратися. Потім спробуємо покататися на гойдалці та гірках. Раніше у нас в селі не було такого місця, де можна було погуляти з дітьми. Тепер у вільний час, в свята та на вихідні завжди плануємо бути на майданчику...», – розповідає пані Вікторія.

«У нас в селі багато дітей, тому це місце завжди буде людним. Дякуємо всім, хто долучився до такої доброї справи», – доповнює ще одна молода мама Тетяна Омельчук

На знак подяки дорослим малеча співала пісні та читала вірші. А веселий сміх та радість в очах дітей -- найкращий подарунок для кожного, хто думає про майбутнє свого села, громади, України…

Ігор ЧАЙКА

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром