Туристичного збору з Шацьких озер могли б зібрати в рази більше, - податківці

15 Травня 2019, 19:00
3471

Цього туристичного сезону в районі планують отримати понад 250 тисяч туристичного збору.

Про це на нараді в Шацькій РДА, участь в якій взяв голова Волинської ОДА Олександр Савченко, повідомив Сергій Панасюк, заступник начальника Любомльського управління ДПІ.

Так, в минулому році місцеві бюджети отримали 155 тисяч гривень туристичного збору (112% до запланованого). Однак цього виду податку можна отримувати в рази більше (планують в цьому році отримати 250-260 тис. грн..) завдяки саме приватному сектору, на що й будуть націлюватися у цьому сезоні податківці. Вони ж і рекомендують посилити цю роботу органам місцевого самоврядування.

Загалом у податківців на обліку перебуває 92 платники туристичного збору (51 – юридична особа та 41 – фізична). Також у минулому році податківці спільно з іншими службами провели рейди-обстеження 76 торгових точок, як результат – з 28 найманими працівниками роботодавці оформили трудові договори.

В свою чергу Світязький сільський голова Микола Цвид запевнив, що будуть більшу увагу приділяти збору податків.

«За моїх три каденції сільським головою за останній рік держава у Світязь вклала серйозні кошти. Те, що місцеве населення дуже тяжуко відповідає «взаємністю» на всі ті хороші справи, що робляться і владою, і сільською радою, думаю, ми зможемо переконати їх, зважаючи на зміни у податковому законодавстві, та зібрати податки з кожної садиби. А їх є на території більше 300», - зазначив Микола Цвид.

За словами сільського голови, за минулий рік сільский бюджет поповнився на 70 тисяч туристичного збору. Хоча ця цифра могла б бути у п'ять разів більшою.

Читайте також: Світязь – найбільш кримінальна локація в період літнього відпочинку

Сміття, пляжі, податки: Олександр Савченко навідався з інспекцією в Шацький район

Біля Люцимера разом із дорогою зроблять нову відпочинкову зону

Коментарі
15 Травня 2019, 23:21
Наші люди не платитимуть навіть 1 гривню податку! Бо нашій владі не можна вірити. Сьогодні 1 грн, а завтра 100.<br/>А прийматимуть надалі лише старих знайомих чи по надійних рекомендаціях.<br/>А при перевірках це родичі, друзі і, ясна річ, безплатно!
15 Травня 2019, 23:27
Нехай податківці прийдуть до мене...<br/> Дам лапу посмоктати.
16 Травня 2019, 00:33
Губозакаточні.
17 Травня 2019, 01:08
Нехай збирають біля центрального пляжу,там де їм здається вони зробили порядок
17 Травня 2019, 17:46
Туристичний збір - це неефективний податок: видатки на його адміністрування вищі, ніж надходження та й платять лише найбільш добросовісні господарства. Світязько-шацьким баригам треба встановлювати максимальні ставки земельного податку і податку на нерухомість.
18 Травня 2019, 02:10
ставки на нерухомість навіщо піднімати ??? а якщо бізнес не повязений з відпочинком на озерах то як робити переїжати в інший район бо високі ставки??? а якщо ми переїдем то коли не сезон літній населення що палець має сосати???
18 Травня 2019, 02:12
все ж таки Україна прекрасна країна найдемократичніша бо яки би в америці так було то вже давно забрали б хату і продали в користі податків тому радуйтесь що в такій країні живете ))))))
21 Травня 2019, 19:13
Я приймаю відпочиваючих і заробляю на цьому гроші. Я готови платити податки але щоб всі садиби також платили добросовісно частку від заробітку, це по-перше. <br/>По друге, я хочу знати шо ці кошти пішли на дорогу наприклад яких в Світязі практично немає. А не веселику на трактор якого він використовує як свого особистого. <br/>Щоб сільська рада детально відзвітувала і проінформувала кожного платника куда чітко пішла його частка податку, на яке добре діло. <br/>Поставити всіх в одинакові правила нарахування податку, відносно кількості мість під відпочинок, відносно відстані від озера( тарифи на проживання різні)<br/>І заставити платити податки тих хто купив тут місце і заробляє кошти тут, а податки платить по місцю приписки.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024