Спорудження в Шацьку станції знезалізнення води – життєво важливий для громади проект

15 Травня 2019, 16:50
1663 Джерело: фото ілюстративне

 Депутат Шацької селищної ради запропонував побудувати в селищі станцію з очищення питної води.

14 травня відбулося засідання чергової сесії Шацької селищної ради під головуванням Людмили Цевух, в.о. Шацького селищного голови.

Депутатські запити, які були озвучені на початку засідання, стосувалися різних сфер діяльності. Так, Іван Коваль запропонував передбачити в селищній раді кошти на будівництво в Шацьку станції знезалізнення. З його слів, шачани споживають воду, в якій значно перевищений вміст заліза, а це негативно відображається на їхньому здоров’ї. Щоб зробити питну воду безпечною, потрібно здійснювати її очищення.

«Будівництво станції – проект дороговартісний, обійдеться бюджету приблизно в 8 мільйонів гривень, проте життєво необхідний», – наголосив Іван Федорович.

Другий запит депутата стосувався проблеми голосної музики на відкритих майданчиках селища. В деяких закладах відпочинку надто гучні звуки щовихідних порушують комфорт жителів, котрі мешкають у центрі Шацька. Тому голосну музику на відкритих майданчиках варто заборонити.

Обранці підтримали обидва запити свого колеги.

Коментарі
15 Травня 2019, 21:19
Про музику це 100%
16 Травня 2019, 16:10
Згідний з Ковалем, вода в нас погана. Але ж у здоров'я людей не дуже хочуть вкладати в селищній раді гроші. Будуть робити дороги, освітлення, тротуари, але тільки не станцію знезалізнення. Депутати і керівники, подбайте про наше і наших дітей здоров'я!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024