Шацьк: комісія визначила переможців конкурсу місцевих ініціатив

14 Травня 2019, 13:20
3363 Джерело: фото ілюстративне

У Шацькій районній раді 10 травня відбулося засідання конкурсної ради районного конкурсу проектів місцевих ініціатив.

Під час засідання члени ради розглянули проекти, подані на конкурс та визначили, яким чином буде розподілено конкурсний фонд, – повідомляє прес-служба Шацької районної ради.

Шацька районна рада уже втретє оголосила інвестиційний конкурс проектів між навчальними закладами району, написання яких допоможе вирішити деякі проблемні питання шкіл. Організували змагання для того, аби навчити самостійно залучати кошти з різних джерел, а також брати безпосередню участь реалізації проектів.

Бюджет конкурсу склав 500 тисяч гривень, які передбаченні з залишків освітньої субвенції. Обов’язковою умовою є співфінансування не менше 5% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проекту. Від одного навчального закладу можна було подати по два проекти, максимальна загальна вартість одного може ставити 100 тисяч грн. Варто зазначити, що цьогоріч, на конкурс надійшло 15 проектів, що відповідають вимогам та допущено до участі в конкурсі.

Відбір кращих конкурсних робіт відбувався шляхом оцінювання проектів за трьома критеріями. Кожен з членів конкурсної ради виставив оцінки за 5-бальною шкалою, оцінивши відповідність умовам конкурсу та якість оформлення, актуальність та обґрунтованість вартості, оригінальність та впровадження інновацій.

1

Отож, результати конкурсу проектів місцевих ініціатив навчальних закладів Шацького району такі:

1 місце здобув проект «Майбутній захисник Батьківщини». Загальна оцінка – 12 балів.

Проект подала школа с. Пульмо, вартість – 68 тисяч 700 грн.,фінансування з районного бюджету - 65 тисяч 265 грн.. Реалізація проекту передбачає закупівлю інвентаря та обладнання для військово-патріотичного виховання, зокрема пневматичних гвинтівок, пневматичного пістолета, макет масогабаритний автомат Калашникова, військову аптечку, військову форму, рюкзак туристичний, набір імітатор ран, тощо.

2 місце розділили проект «Бачу – значить розумію» . Загальна здобута оцінка - 11,67 балів.

Цей проект подав навчальний заклад с.Острів’я, вартість проекту – 15 тисяч грн, фінансування з районного бюджету – 14 тисяч 250 грн. Реалізація проекту передбачає купівлю демонстраційних комплектів вимірювальних приладів, прозорих геометричних фігур, математичних стендів, стінних карт(географія), глобусів, загальних атласів (географія).

«Заміна твердопаливного котла в ЗОШ І-ІІ ст.. с. Пулемець» Загальна здобута оцінка - 11,67 балів.

Вартість проекту – 61 тисяча грн., фінансування з районного бюджету – 52 тисячіі 460 грн. В рамках реалізації проекту демонтують старий, поломаний котел та встановлять новий, а також насоси опалення, блоки безперебійного живлення.

3 місце – «Проект на закупівлю Інтерактивного комплекту для кабінету фізики у ЗОШ І-ІІІ ст. с.Піща.»  Загальна здобута оцінка - 10,89 балів.

Вартість проекту – 54 тисячі 355 грн., фінансування з районного бюджету – 51 тисяча 648 грн. Реалізація проекту передбачає придбання інтерактивної дошки, проектора, ноутбука та монтажного комплекту.

4 місце – «Здійснення заміни дверей на енергозберігаючі у класах та коридорі школи». Загальна здобута оцінка - 10,67 балів.

Розробили проект в школі с.Смоляри-Світязькі. Вартість – 50 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 45 тисяч 600 грн. Реалізація проекту передбачає придбання двох вхідних, шістьох міжкімнатних дверей та їх встановлення.

 Також ця школа подала проект «Придбання сучасних шкільних дошок у класи». Загальна здобута оцінка - 10,67 балів. Вартість проекту – 20 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 18 тисяч грн. Внаслідок реалізації проекту буде придбано та встановлено 6 класних дошок.

Проект «Прийшов, побачив - зрозумів» (10,67). Загальна здобута оцінка - 10,67 балів.

Реалізовуватимуть проект у школі с. Острів’я. Вартість проекту – 24 тисячі 753 грн., фінансування з районного бюджету – 23 тисячі 515 грн. Завдяки реалізації проекту буде придбано 7 аудиторних одинарних та на п’ять комбінованих робочих поверхонь шкільних дошок.

5 місце – «Затишний клас – впевненість у майбутньому». Загальна здобута оцінка - 10,44 балів.

Вартість проекту – 45 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 30 тисяч грн. Проект розробили та реалізовуватимуть в школі с. Підманове. Тут проведуть ремонт класної кімнати: облаштування стелі, стін, підлоги та оновлення пічного опалення класу, також придбають та встановлять меблі.

6 місце – «Нова учительська опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступеня «Світязький ліцей». Загальна здобута оцінка - 10,22 балів.

Вартість проекту – 55 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 50 тисяч грн. Реалізація проекту передбачає реконструкцію частини шкільного коридору другого поверху під учительську.

7 місце – «Благоустрій шкільної їдальні – збереження здоров’я дітей». Загальна здобута оцінка - 9,89 балів.

Розробили та реалізовуватимуть проект в школі с.Грабове. Вартість проекту –27 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 27 тисяч грн., заявники гарантують не фінансовий внесок у вигляді проведення робіт.
Реалізація проекту передбачає придбання та встановлення електроплити, витяжки, електром’ясорубки та холодильного обладнання.

8 місце – «Проект на закупівлю комплекту стендів для кабінету захисту Вітчизни та деревообробного верстата Белмаш 2500 для шкільної майстерні у ЗОШ І-ІІІст. с.Піща». Загальна здобута оцінка - 9,78 балів.

Вартість проекту – 36 тисяч грн, фінансування з районного бюджету – 34 тисячі 200 грн.Реалізація проекту передбачає закупівлю комплекту 22 тематичних стендів для кабінету Захисту Вітчизни та оновлення обладнання шкільної майстерні шляхом закупівлі деревообробного верстата. Конкурсна рада вирішила зменшити суму фінансування цього проекту на суму вартості деревообробного верстата, адже такий верстат не є безпечним для використання у школі. На цей проект буде виділено 14 тисяч грн.

9 місце – «Захист кордону – обов’язок кожного». Загальна здобута оцінка - 9,67 балів.

Вартість проекту – 80 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 76 тисяч грн. Проект реалізовуватимуть в школі с.Пульмо, реалізація передбачає закупівлю та встановлення інтерактивного мультимедійного тиру.

10 місце – «Сучасне освітнє середовище НУШ». Загальна здобута оцінка - 9,33 балів.

Вартість проекту – 22 тисячі грн., фінансування з районного бюджету – 22 тисячі грн., заявники гарантують не фінансовий внесок у вигляді проведення робіт.
Проект підготувала школа с. Грабово, заявники мають намір через реалізацію проекту реконструювати приміщення комори під клас для першокласників.

«Поточний ремонт класу військової підготовки опорного закладу загальної середньої школи І-ІІІ ступенів «Світязький ліцей» Шацької районної ради Волинської області». Загальна здобута оцінка - 9,33балів.

Вартість проекту – 99 тисяч грн., фінансування з районного бюджету –94 тисячі грн. Реалізація проекту передбачає проведення ремонту класної кімнати, однак відповідно до кошторису, в сумі фінансування передбачені кошти для проплати проведення робіт. Такі витрати не можуть бути профінансованими, відповідно до чинного фінансового законодавства. Тому заявники відмовилися від реалізації у зв’язку з відсутністю можливості забезпечити проведення робіт.

11 місце – «Шкільний двір – моя країна». Загальна здобута оцінка - 8 балів.

Проект подано із школи с.Підманове. Вартість проекту – 14 тисяч 500 грн, фінансування з районного бюджету – 13 тисяч 775 грн. Реалізація проекту передбачає придбання електричної газонокосарки та електричної пили для школи.

Будуть профінансовані проекти, які зайняли 1-10 місця.

Вітаємо конкурсантів і нагадуємо, що реалізувати проекти необхідно до 25 грудня 2019 року. На всіх публічних заходах та підготовлених матеріалах проекту, згідно з положенням про конкурс, переможець зобов’язаний зазначати, що реалізація проекту здійснюється за рахунок коштів районного бюджету.

Дякуємо всім небайдужим, хто турбувався і турбується за покращення умов для навчання наших дітей!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром