Поросята, концерт та сортова картопля: у Кропивниках відзначили День села

13 Травня 2019, 19:00
3420

Після урочистостей біля братської могили, які відбулися 9 травня, у Кропивниках у сільському клубі розпочали святкування Дня села.

На свято, окрім  представників селищної ради (в.о. голови громади Людмили Цевух, її заступника Віталія Яльницького) та старости, завітав ще й  почесний гість – помічник народного депутата Степана Івахіва, заодно – представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Володимир Бащук.

3

Ведучі святкового заходу Оксана Яцик та Людмила Сидорук не давали сумувати ні гостям свята, ні односельчанам. Та спершу господареві округу Іванові Гінчуку, за давньою українською традицією, вручили запашний коровай, який спекла місцева молода господиня.

2

Аматорський колектив «Кропивничка» розпочав зі сцени вітати своїх односельців піснею «Ми усі є українці». Та вже згодом дарував глядачам, які на знак подяки щиро аплодували артистам, віночок українських народних пісень.

Визначили на святі переможців у різноманітних номінаціях. Так, за рік село поповнилося двома маленькими жителями, наймолодший з яких – Данилко Захожий. Наймолодшою подружньою парою виявилися місцева жителька Діана Дударчук та хлопець із села Самійличі Богдан Чак, котрі зареєстрували шлюб 2 травня (саме Богдан привселюдно освідчився дівчині у маєтку «Нестер-хаус» на святкуванні Дня Валентина).

Віталій Яльницький вручив подарунок подружжю Свіржевських – Галині та Віктору, котрі виростили шістьох дітей (до речі, двоє їхніх синів були в зоні АТО).

2

Грамотут районної ради та подарунок вручила Людмила Цевух ветерану праці, дбайливому господарю Григорію Цевуху. Цьому чоловіку згодом довірили ще одну  почесну місію – розділити коровай.

3

Подякував трьом вдовам ветеранів війни – Ірині Шепелі, Євдокії Борсук та Надії Сухецькій - староста Іван Гінчук, для яких організатори підготували продуктові набори. Депутат районної ради Олександр Наумич привітав із Днем села трьох учасників АТО – Павла Марка, Олександра Свіржевського та Віктора Данилевича. Вони від депутата отримали подарунки – електродрилі.

2

Найбагатшою бабусею у селі стала Єва Головій, у якої  нарахували 12 онуків та аж 13 правнуків! Подарунок бабусі отримувала її невістка з рук Володимира Бащука.

3

Понад 30 років незмінними учасницями колективу «Кропивничка» є дзвінкоголосі Надія Левак та Світлана Сулім. Їм за творчість та активність подякували Людмила Цевух та Віталій Яльницький, вручивши ще й подарунки.

2

Щирі слова вітань від народного депутата Степана Івахіва передав жителям села Володимир Бащук. Традиційно той приїхав на свято не з порожніми руками: для розіграшу у лотереї презентував сушарку, плед, чайника та вітряка, а також 20 сіток сортової картоплі та 20 мішків третєкале! А що ж іще треба трудівникам села, як не елітне сортове насіння. Тож майже кожному двору щось таки перепало від нардепа.

А тим часом зі сцени лунали вірші «Чому мій край квітучий у вогні» у виконанні Іванни Карасюк та власний -- про рідне село від Людмили Дикси, пісні «Я малюю» у виконанні Василя Марка, «Над землею тумани» у виконанні Людмили Демчук, «Бабуся» (виконали дует у складі Вероніки Яцик та Анастасії Карасюк).

3

Щирі слова вдячності линули спонсорам свята – ТзОВ «Шацький молокозавод», фонду «Патріоти Волині», Олександру Наумичу, Андрію Данилюку, лісничому івану Коріню, Олександру Пиленку та іншим, без яких це свято не було б таким яскравим та багатим на подарунки.

Неповторні хвилини насолоди подарували жителям села музичні номери у виконанні справжніх артистів – викладачів та вихованців Шацької дитячої музичної школи (директорка Ольга Цюпяшук). Гостинно запрошували своїх односельців та гостей до святкового столу господині з вулиці Діброва, а місцева коровайниця Ірина Данилюк частувала солодкими шедеврами.

Фінальним акордом свята став розіграш безпрограшної лотереї, головними призами в якій стали подарунки від фонду «Патріоти Волині» (побутова техніка та мішки з картоплею та зерном), та два маленьких поросятка від депутата Олександра Наумича.

А уже ввечері молодь досхочу веселилася на святковій дискотеці.

2

2

5

5

3

4

1

3

3

3

1

1

3

4

3

1

3

3

1

4

3

4

2

3

4

3

3

4

4

4

4

2

5

3

3

4

4

4

3

3

3

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024